Ik weet nog als de dag van gisteren dat ik tegen mijn moeder zei: “Mama, ik ben ook mama geworden!” Toen kon ik nog niet weten wat een zegen het is wanneer je ouders hier getuige van kunnen zijn. Marieke vertelt over de bijzondere band tussen haar ouders en haar dochter…

Al sinds mijn zwangerschap heb ik het idee dat er wat is veranderd bij mijn ouders. Ineens ben ik niet meer het doel van de bezoekjes die ze aan ons brengen, maar is dat mijn ondernemende peuter van twee jaar oud. De bezoekjes lijken ook frequenter te worden. Voordat ik moeder was had ik het idee dat ik daar gillend gek van zou worden, maar het tegendeel blijkt waar.

Het is fijn dat mijn ouders in de buurt wonen. Mijn schoonouders wonen in Zuid Afrika. Toen Noortje net geboren was, was dit best confronterend. Het werd ineens wel heel erg zichtbaar dat er maar één opa en oma getuige waren van deze mooie kleindochter. Ondertussen zijn we hieraan gewend, voor zover dit kan. We genieten maar extra van de opa en oma die dichtbij zijn.

Wanneer mijn ouders te lang, naar hun zin, niets van ons hebben gehoord worden we gebeld met de vraag of Noortje wil facetimen. Het blijft wonderlijk om mijn moeder zo mobiel te zien. Ook andersom krijg ik deze vraag. Onlangs op vakantie zag Noortje een telefoon staan in ons verblijf (zo’n ouderwetse, zonder smart functie), waarvan ze de hoorn oppakt en zegt ‘opa en oma facetimen!’

De blik van Noortje wanneer ze aanbellen is echt goud waard. Ze roept dan ‘Opanoma!’ ze horen volledig bij elkaar. Noortje geniet er net zo van als mijn ouders. Wanneer ze met haar opa en oma speelt of naar de kinderboerderij gaat, lijkt ze er nog meer van te genieten. Ze heeft de hele dag een grote lach op haar gezicht. En ik ook. Ik heb een paar extra ogen die opletten: ik kan een keer mijn ogen dichtdoen, van de zon genieten en soms zelfs een tijdschrift openslaan.

Ik weet nog als de dag van gisteren dat ik tegen mijn moeder zei: “Mama, ik ben ook mama geworden!” Toen kon ik nog niet weten wat een zegen het is wanneer je ouders hier getuige van kunnen zijn. Maar ik weet nu ook zeker dat mijn dochter een zegen voor hen is.

Foto: Pixabay

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.