Als ik single was geweest, was ik niet aan pillen begonnen. Als afgestudeerd apothekersassistent en maatschappelijk werker ken ik de kracht van medicatie. Maar ook die van therapie, daar geloof ik met name in. Laat die pillen maar lekker in de la bij de apotheek.

Toch zijn ze drie weken geleden in mijn eigen keukenla beland. Iedere ochtend, middag en avond druk ik tabletten uit een strip. Met veel tegenzin, angst en toch ook wel schaamte.

Maar ik ben geen single meer, ik ben echtgenote en moeder. Mijn gezinsleden lijden onder mijn depressie. Snel opknappen is nu een grote noodzaak. Juíst ook voor hen. Want een mama die zoveel huilbuien heeft, in de avond schreeuwt dat ze niet meer wil, niet of nauwelijks kan genieten en als een berg opziet tegen gezinsmomenten, is verre van wenselijk.

Depressies na het krijgen van een kind zouden verboden moeten worden.

Alleen met de kinderen ben ik nog niet en door de gele sticker op de doosjes pillen, kan ik niet in de auto springen om bij een vriendin te gaan uithuilen. Ook mijn geloofsleven komt onder spanning te staan. Want als God zegt dat je niet bang hoeft te zijn en Hij te vertrouwen is, waarom lukt het mij dan niet? Waar is die onbevangenheid?

Gelukkig staan er in de Bijbel meer verhalen van kinderen van God die angsten kennen en lijden. Ik ben niet alleen. Gisteravond, toen ik met mijn dochter een kinderboek aan het lezen was, zag ik Jona uit de bek van een walvis worden gered. En Daniël zat te chillen met een paar leeuwen in een kuil. Ze overleefden het allebei door Gods aanwezigheid.

Ook mijn benarde situatie kan veranderen door Gods kracht. En pillen en gillen. Daar probeer ik mij aan vast te houden.

Tof dat je er bent!

Elke maandag bemoediging, inspiratie en een overzicht van de laatste blogs ontvangen?

 

Schrijf je in voor de Monday Maildate! 

 

Het is gelukt! Je ontvangt zo gelijk het e-book in je mailbox en maximaal 5 keer per maand onze Monday Maildate en Maildate Special. Superleuk! Mocht je de mails toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je altijd uitschrijven.