4 Reacties

 • Anniek 16 oktober 2021 at 09:55 Beantwoorden

  Oooh bij mij zijn de 9 maanden ontzwangeren voorbij (baby 10 maanden) en het is allemaal zoveel lichter.
  Ik kon boos worden om niks en had dan sterk de neiging met iets te moeten gooien. Zo blij dat dat over is.
  Ook met 8,5 maand gestopt met borstvoeding. Ik vraag me nog wel af wat valt onder ontzwangeren en wat onder hormonen door de borstvoeding?

 • Suzan 16 oktober 2021 at 10:53 Beantwoorden

  Lage rugpijn, warrig, teveel kilo’s. Uitgelubberde buik door alle straie. En soms nogal prikkelbaar. En geen libido. En inderdaad moeite om dit als fase te accepteren.

 • Grace 18 oktober 2021 at 20:57 Beantwoorden

  Zeer herkenbaar. Die kilo’s zijn er bij mij na een jaar altijd wel weer af (loop wel 2x per week hard). Het hoeft niet snel, dat is ook niet normaal vind ik.
  Mijn lijf staat momenteel in de borstvoedingsmodus en ik merk ook dat mijn spieren, gewrichten en wat dan al nog meer er niet beter van worden.
  Ik merk ook dat ik veel vergeet, minder goed kan plannen (en als ik een lijstje heb kijk ik dat nog weer 3x over, zeer vermoeiend) en me sneller druk maak en eerder geïrriteerd ben.
  Zou je er ook eerder last van hebben als je wat ouder bent en je meer kids hebt rondrennen (hier nummer 5…). Waar ik overigens zeer zeer blij en dankbaar mee ben dus ik neem bovenstaande voor lief. Ik weet dat dit weer over gaat ook al zou je wel eens sneller willen dan dat het gaat.

 • Grace 18 oktober 2021 at 21:00 Beantwoorden

  O ja en hé, het eerste jaar met een baby is ook gewoon druk. Dat eerste jaar ben ik er voor de buitenwereld even niet heel veel zeg maar. En dat is geen klacht, maar de realiteit.

Geef jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *