Als je verliefd bent, kun je niet van elkaar afblijven. Als je eenmaal getrouwd bent, is het ontdekken van elkaar op gebied van intimiteit tussen de lakens, iets wat voor velen voor altijd mag duren. Maar naar gelang de jaren verstrijken en het leven drukker wordt, is aanraking en intimiteit toch iets wat vaak verandert. Op zich logisch te verklaren, maar we willen het belang van aanraking toch even aanhalen.

Oxytocine

Als je elkaar aanraakt, gebeurt er namelijk wat in je lichaam. Het hormoon oxytocine wordt aangemaakt. Juist dat hormoon zorgt voor een veilig en vertrouwd gevoel, voor een verbinding met elkaar. Het wakkert dat warme gevoel op als jouw hand de hand van je partner vindt op een bijzonder moment.

Oxytocine wordt niet voor niets het knuffel- of liefdeshormoon genoemd. Hoe meer je er van aanmaakt, hoe meer zin je krijgt om bij die ander te zijn en elkaar aan te raken.

Aanraken helpt het versterken van de onderlinge verbinding

Het gaat hier niet over het puur in bed bedrijven van de liefde. Het gaat om het versterken van je onderlinge verbinding. Een hand op de hand van je man als je samen op de bank zit of in de kerk zit, een kus op zijn wang bij het weggaan, het strelen van zijn been als je naast hem zit of staat, een stevige knuffel voor het slapengaan, naar het werk gaan… Alles waar huid op huid contact om de hoek komt kijken is goed.

Nog fijner wordt het als je het allemaal met aandacht doet. Oxytocine wordt ook aangemaakt als je elkaar aankijkt en positieve omgang met elkaar hebt. Oogcontact en handjes vasthouden laat de liefde niet voor niets opvlammen tussen geliefden.

Pro Life weet dat er in deze maatschappij vaak een druk ligt op relaties. Daarom stimuleren zij het met elkaar blijven verbinden en vergoeden zij christelijke relatietherapie vanuit de aanvullende verzekeringen. Kijk voor meer informatie op www.prolife.nl/zorgenvoorelkaar 

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.