Heidi las het boek ‘De 5 talen van de liefde van kinderen’ en schreef daarover een recensie. Ze schrijft dat iedereen anders reageert op lieve woorden, cadeautjes, tijd en aandacht etc. Liefhebben is eigenlijk een soort communicatie, zo blijkt. En daarom is het eigenlijk zo belangrijk om te weten welke liefdestaal jij (als moeder) en jouw kinderen hebben. Want we weten allemaal wat er gebeurt als er miscommunicatie ontstaat.

Als kind leefde ik op als ik een complimentje kreeg. Ik ging nog beter mijn best doen. Als iemand lief tegen me sprak, kreeg ik het gevoel dat ik er mocht zijn. Dat ik ertoe deed. Nu ik volwassen ben, ben ik niet veel veranderd. Ik vind het nog steeds fijn om complimenten en lieve woorden te horen. Tegen anderen praat ik ook graag positief. Ik stuur graag lieve berichtjes om aan een ander te laten weten dat ik ze waardeer.

Herkenbaar? Misschien helemaal niet. Dat kan. Er zijn namelijk 5 verschillende manieren om je liefde te uiten, zo schrijft Gary Chapman in dit boek. Het kan dus zijn dat je man zijn liefde voor jou op een heel andere manier laat zien dan jij dat naar hem toe doet. Dit geldt ook voor je kinderen. Liefde tonen is een soort communiceren. Heb je soms het gevoel dat jouw kind jouw manier van liefde geven niet begrijpt of waardeert? Dan kan het goed zijn dat jouw kind een andere liefdestaal spreekt en verstaat.

In het boek wordt je meegenomen langs de 5 liefdestalen: cadeautjes geven, positieve woorden, lichamelijke aanraking, tijd en aandacht en dienen. Duidelijk wordt dat een liefdestaal eigenlijk ook communiceren is. Per liefdestaal wordt aan de hand van ervaringen vertelt wat de taal precies inhoudt, maar ook hoe je de liefdestalen inzet. Hierbij komen ze met goede tips. Ook wordt je per liefdestaal geactiveerd door middel van opdrachten die bij de taal passen. In het boek wordt ook aandacht besteed aan discipline, leren, boosheid en het huwelijk.

Dit boek vind ik echt een eyeopener op het gebied van de liefde. Niet alleen voor de liefde voor je kinderen. Ook voor de relatie met je allerliefste. Het heeft me ook de ogen geopend voor de liefde naar anderen om mij heen. Als je kunt zien waardoor iemand zich geliefd voelt, dan kun je die persoon zich ook geliefd laten voelen. Ook als je in het onderwijs werkt, is dit een enorm leerzaam boek. Een echte aanrader dus!

Dit boek is geschreven door Gary Chapman en Ross Campbell. Het is verkrijgbaar voor €14,95 via de webshop van de uitgeverij Royal Jongbloed of hier via bol.com

Heidi Bikker | Moeder van Ezra (2) | Getrouwd met Josia | Creatieveling | Levensgenieter | Leest en schrijft graag | Buitenmens | www.heidibikker.nl

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.