Dit is mijn bank. Die lijst met veren erboven is handmade. De veren zijn zelf gevonden. Een super simpel project, met een gaaf resultaat. In deze Ontspanner vertel ik je hoe je dit maakt. Je kan, net als ik, voor een grote lijst gaan. Een groepje met kleine lijstjes, gevuld met veren is ook harstikke gaaf.

Veren

Voor veren moet je erop uit. Een wandeling in het park kan je al een aantal mooie veren opleveren, kijk vooral eens langs een vijver. In het bos kun je met wat geluk ook bijzondere veren vinden. Zo vond ik een aantal veren van een ransuil. Bij een sloot vond ik zwanenveren. Verder vond ik veren van een eend, duif, bosuil, ekster en een gans. Hoe meer soorten, hoe meer divers het beeld natuurlijk. Geen tijd om te zoeken? Kijk eens op Marktplaats, hier verkopen mensen ook bijzondere veren. Of vraag aan anderen om mee te zoeken.

Benodigdheden

 • Een lijst met het gewenste formaat
 • Wit papier (bijvoorbeeld aquarelpapier met een mooie structuur) op het juiste formaat
 • Lijmpistool met patronen (goedkoop: Action)
 • Genoeg veren

Aan de slag

 • Eerst snijd je het papier op het juiste formaat. Leg de houten plaat die achter de lijst zit op het papier. Trek dit om en knip uit.
 • Leg de veren uit op het papier. Maak een mooi patroon. Leg de veren horizontaal en verticaal.
 • De veren plakje op één punt vast, met zo min mogelijk lijm. De veer loopt bol, daarom lijm je alleen op het puntje van de pen van de veer. Heb je het lijm op het puntje gedaan, leg het dan snel op de juiste plek op het papier. De lijm droogt weer snel namelijk.
  Zo plak je veer voor veer op het papier.
 • Voorzichtig leg je het papier in de lijst. Het is erg kwetsbaar, omdat de veren snel verschuiven. Als je een grote lijst hebt, doe je dit liever samen zodat alles op zijn plek blijft.
 • Klaar, ophangen en genieten

Veel plezier met dit projectje!

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.