4 Reacties

 • Willemieke 19 april 2022 at 20:08 Beantwoorden

  Wat een mooie blog. Je kent hem vast al, maar de film brammetje baas is echt een aanrader. Ik zat er zelfs bij te huilen omdat ik t zo mooi vond dat een kind dat ‘anders denkt’ uiteindelijk erkend en gezien werd. Gods zegen voor jullie gezin.

  • Corine 20 april 2022 at 09:51 Beantwoorden

   Dankjewel, Willemieke! Brammetje Baas kennen we. De eerste keer dat we hem keken, waren we allemaal even stil… voor jongere kinderen is het boek of de Netflix-serie over Ada Dapper heel leuk!

 • Eer 20 april 2022 at 10:25 Beantwoorden

  Mooi geschreven! Heel herkenbaar ook.
  Het is zo jammer dat ons onderwijssysteem zich maar richt op 1 soort mens, de rustige denker. Terwijl er zoveel verschillende soorten mensen zijn. Niet alleen op scholen, de hele maatschappij richt zich op de kantoormens. Als je alleen al kijkt naar het verschil in salarissen tussen mbo en hbo. Denkers worden veel meer gewaardeerd dan doeners in onze maatschappij. Dat vind ik erg jammer en ik hoop dat dat ooit zal veranderen.
  Wat fijn dat wij als christenen een mooiere toekomst mogen zien. Een nieuwe hemel en aarde, waarin mensen met autisme, adhd, hoogbegaafdheid, down en nog veel meer labels, gewoon zichzelf kunnen zijn. Waar ze niet als last(ig) worden gezien, maar als waardevolle aanvulling. Als gewoon een van de vele typen mensen die God heeft bedacht. Een land waarin voor iedereen een plek is en waar iedereen mag stralen met zijn eigen talenten.
  Ik hoop dat deze wereld ook zo gaat kijken naar mensen, zo waardevol verschillend. Maar ook als dat niet gebeuren gaat, dan mag ik deze toekomst in gedachten houden voor deze (ook mijn) speciale geweldige kinderen, die God helemaal goed heeft gemaakt!
  Laten wij als christenen proberen om iedereen als waardevol te zien en te helpen waar nodig, om zo elkaar alvast een klein beetje van die mooie toekomst te geven.

 • Rebekka van Dongen 22 april 2022 at 09:05 Beantwoorden

  Zo, zo herkenbaar..
  Hier op ‘t moment twee hb jongens thuis, totaal gecrasht. We worstelen al jaren. Hoe ‘t verder moet? Geen idee..
  Soms zou ik de boel willen verkopen, op reis willen gaan om niets meer te maken hebben met dit schoolsysteem!

Geef jouw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *