Sinds kort heeft mijn dochter een grote passpiegel op haar kamer. Iets waar ze al tijden om vroeg. Nu zie ik haar vaak in de spiegel kijken. Naar wat ze aan heeft, hoe haar haar zit, maar vooral hoe ze danst.

Ik hoef eigenlijk niet meer in de spiegel te kijken om mijzelf te zien. Als ik goed op mijn dochter let zie ik steeds meer van mijzelf in haar terug. De gouden glans door haar haren, of een bepaalde uitdrukking op haar gezicht. Ook in haar doen en laten houdt ze me een spiegel voor. Regelmatig zit ze met een knuffel op schoot. Dan hoor ik haar zachtjes liefkozende woorden zeggen, waarna ze plotseling haar t-shirt omhoogtrekt om de knuffel borstvoeding te geven. En als ze ‘nee nee nee nee’ tegen me zegt, hoor ik gelijk mijn eigen toon hierin weerklinken.

Weet je wat ik mooi vind? Dat je door in de spiegel te kijken ook God leert kennen.

‘En God maakte de mens. Hij maakte hem zó, dat hij heel veel op Hem leek. De mens leek heel erg op Hem. Hij maakte een man en een vrouw.’ Genesis 1:27 Basisbijbel.

Ik vraag me wel ineens af of ik wel vaak genoeg kijk naar Hem, uiteindelijk hoop ik dat ik een spiegelbeeld van Hem ben voor de mensen om mij heen.

God heeft mij dus naar Zijn beeld gemaakt. Maar als ik in de spiegel kijk, is dat dan wat ik zie? Wat ik zie, is dat ook wat ik echt wil zien? En kunnen anderen zien dat ik mij aan Jezus probeer te spiegelen in de keuzes die ik maak? Horen mensen Zijn stem als ik praat? Of zien ze gewoon de zoveelste #Moeder. Ik besef hierdoor hoe broodnodig het is om tijd met God door te brengen. Want om zijn spiegelbeeld te zijn moet ik Hem wel kennen.

Mijn dochter heeft spiegelbeelden nodig om zichzelf te leren ontdekken en ontwikkelen. De passpiegel in haar kamer helpt haar hierbij. Maar ook ik heb spiegelbeelden nodig die laten zien wie ik ben, maar waar ik bovenal van kan leren.

Als ik de onbevangenheid van mijn dochter voor die spiegel zie, besef ik dat stille tijd met God niet de enige manier is om Hem te leren kennen. Ook in mijn dochter kan ik al Zijn afspiegeling zien!

 

Meer blogs lezen? Dit is afgelopen week ook gepubliceerd: 
prinses

Een prinses met een vetrolletje

Puffend sta ik voor de spiegel. Ik heb me met veel moeite in een zomers jurkje gewurmd. De rits op mijn rug kreeg ik net dicht. Het is een mooi jurkje. Op een paspop. Waarom heb ik dit ding in vredesnaam ooit gekocht? Elke bobbeltje, vetje en randje is zichtbaar. Veel...
verbinden is vinden

Verbinden is vinden

Verbijsterd kijk ik van mijn navigatie naar het straatnaambordje boven het nauwe klinkerstraatje. De herinnering van dat moment in 2016 staat me nog heel helder voor de geest. Achter mijn stilstaande Opel Corsa toetert een medeweggebruiker, maar ik ben niet in staat...
een lading genade

Een lading genade in mijn boodschappenkar

Ik ben boodschappen aan het doen met mijn peuter van twee. Wij zijn net op vakantie dus ik heb best wat levensmiddelen nodig. Ik loop door een onbekende winkel, dus moet best wel zoeken waar hier de pindakaas, het brood en de spaghetti ligt. Mijn dochter zit in de...
omgaan met kritiek

Omgaan met kritiek op je kind

‘Hij is niet zo gehoorzaam.’‘Hij heeft een korte spanningsboog.’‘Wel een sterk eigen willetje he?’‘Hij houdt wel van grenzen opzoeken.’‘Vandaag heeft hij een ander kindje geduwd.’´Kan hij ook stilzitten?’ Niemand krijgt zoveel (negatieve) feedback als een kind. En...

Tof dat je er bent!

Elke maandag bemoediging, inspiratie en een overzicht van de laatste blogs ontvangen?

 

Schrijf je in voor de Monday Maildate! 

 

Het is gelukt! Je ontvangt zo gelijk het e-book in je mailbox en maximaal 5 keer per maand onze Monday Maildate en Maildate Special. Superleuk! Mocht je de mails toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je altijd uitschrijven.