Sinds kort heeft mijn dochter een grote passpiegel op haar kamer. Iets waar ze al tijden om vroeg. Nu zie ik haar vaak in de spiegel kijken. Naar wat ze aan heeft, hoe haar haar zit, maar vooral hoe ze danst.

Ik hoef eigenlijk niet meer in de spiegel te kijken om mijzelf te zien. Als ik goed op mijn dochter let zie ik steeds meer van mijzelf in haar terug. De gouden glans door haar haren, of een bepaalde uitdrukking op haar gezicht. Ook in haar doen en laten houdt ze me een spiegel voor. Regelmatig zit ze met een knuffel op schoot. Dan hoor ik haar zachtjes liefkozende woorden zeggen, waarna ze plotseling haar t-shirt omhoogtrekt om de knuffel borstvoeding te geven. En als ze ‘nee nee nee nee’ tegen me zegt, hoor ik gelijk mijn eigen toon hierin weerklinken.

Weet je wat ik mooi vind? Dat je door in de spiegel te kijken ook God leert kennen.

‘En God maakte de mens. Hij maakte hem zó, dat hij heel veel op Hem leek. De mens leek heel erg op Hem. Hij maakte een man en een vrouw.’ Genesis 1:27 Basisbijbel.

Ik vraag me wel ineens af of ik wel vaak genoeg kijk naar Hem, uiteindelijk hoop ik dat ik een spiegelbeeld van Hem ben voor de mensen om mij heen.

God heeft mij dus naar Zijn beeld gemaakt. Maar als ik in de spiegel kijk, is dat dan wat ik zie? Wat ik zie, is dat ook wat ik echt wil zien? En kunnen anderen zien dat ik mij aan Jezus probeer te spiegelen in de keuzes die ik maak? Horen mensen Zijn stem als ik praat? Of zien ze gewoon de zoveelste #Moeder. Ik besef hierdoor hoe broodnodig het is om tijd met God door te brengen. Want om zijn spiegelbeeld te zijn moet ik Hem wel kennen.

Mijn dochter heeft spiegelbeelden nodig om zichzelf te leren ontdekken en ontwikkelen. De passpiegel in haar kamer helpt haar hierbij. Maar ook ik heb spiegelbeelden nodig die laten zien wie ik ben, maar waar ik bovenal van kan leren.

Als ik de onbevangenheid van mijn dochter voor die spiegel zie, besef ik dat stille tijd met God niet de enige manier is om Hem te leren kennen. Ook in mijn dochter kan ik al Zijn afspiegeling zien!

 

Meer blogs lezen? Dit is afgelopen week ook gepubliceerd: 
van de trap rollen

Hoe mijn zoon mij bemoedigde nadat mijn baby van de trap rolde

Mijn zoontje had een tijd lang te kampen met verlatingsangst. Hij is 9, maar durfde tot voor kort niet alleen thuis te blijven of naar school te fietsen. Jaren geleden is hij onverwachts even alleen gseweest en in paniek geraakt. Om daarmee te leren dealen, kreeg hij...
zwemles

Zwemles met een splinter en een balk

Zuchtend ploffen ze neer op een stoel, twee blonde moeders. Want het is een flinke klus, je kind coronaproof afleveren bij de zwemjuf. En net als ik staren ze nu naar het scherm en proberen ze hun kind te vinden tussen alle zwemvestjes. ‘Poeh zeg! Zwemles op...
Ring met een reminder

Ring met een schitterende reminder

Het is een uur of acht ’s avonds. Ik zit op de grond naast het bed van mijn 6-jarige dochter Evi. Het is bedtijd, maar daar stemt ze nog niet van harte mee in. Ze rekt tijd door mijn hand vast te houden en met mijn trouwring te spelen. Elke avond hebben we hetzelfde...
eerste keer moeder gek van adviezen

Hoe ik als jonge moeder gek word van alle tegenstrijdige adviezen 

‘Je mag haar best wat water geven, dat helpt,’ zegt de jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau aan de telefoon. Ik heb haar gebeld omdat onze dochter van acht maanden oud moeite heeft met het verwerken van vast voedsel: ze raakt er telkens geobstipeerd van....

YES! Als je jouw e-mail achterlaat*, krijg je een gratis e-book met een Weekly Devotional en Squad e-Magazine! 

*Met je aanmelding geef je ons toestemming maximaal drie keer per maand een Update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. Uitschrijven kan altijd. 

Het is gelukt! Je ontvangt zo gelijk het e-book in je mailbox en maximaal drie keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je de Updates toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.