Toen je met je geliefde ging daten, vroeg je elkaar waarschijnlijk het hemd van het lijf. Je wilde weten wie de persoon is die tegenover je zat. Hoe hij denkt, wat hij van bepaalde dingen vindt, waar hij van houdt, blij van wordt, waar zijn hart voor gaat branden… Vragen stellen was toen heel normaal, daardoor leer je elkaar kennen.

Steeds minder vragen

Ik merk dat mijn man en ik door de jaren heen steeds minder vragen zijn gaan stellen. Terwijl onze werelden ontzettend zijn veranderd. Niet alleen door de komst van kinderen, maar ook door ons werk, gebeurtenissen in familie en vriendenkring, geloofsontwikkeling en gewoon omdat we ouder worden. Superinteressant dus om wel vragen te blijven stellen! Misschien ontdek je wel weer hele nieuwe dingen van elkaar of bevestigt een antwoord op de vraag maar weer hoe bijzonder je partner voor jou is.

De uitdaging van vandaag: spreek deze week een moment af waarop je elkaar zonder kinderen kunt spreken. Bijvoorbeeld als ze net in bed liggen en jullie toch eerst een kop koffie of een drankje wilden drinken. Of misschien is er een moment dat ze even bij opa en oma of een vriendje spelen komend weekend?

Download het bijzondere vragenlijstje 😊

Vind je vragen stellen lastig? No worries. We helpen je graag op weg! Voor dit onderdeel hebben we een aantal bijzondere vragen geformuleerd. Je vindt ze in de bijlage (klik op downloadknop onderaan dit blog). Knip de vragen op deze download los, vouw ze dubbel en stop ze in een bakje. Haal er om de beurt een vraag uit en beantwoord die eerlijk!

P.S. Lukt het niet om op korte termijn af te spreken en hebben jullie beide een smartphone? Plan dan voor de eerste de beste mogelijkheid een datenight at home. En stuur elkaar deze week elke dag een vraag via de app. De antwoorden bespreek je dan op die datenight (of nog beter, als je elkaar toch nog even kan zien op een avond of vlak voor het slapengaan).

Pro Life weet dat er in deze maatschappij vaak een druk ligt op relaties. Daarom stimuleren zij het met elkaar blijven verbinden en vergoeden zij christelijke relatietherapie vanuit de aanvullende verzekeringen. Kijk voor meer informatie op www.prolife.nl/zorgenvoorelkaar 

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.