Tijd om te zaaien

In een nieuw jaar denken we vaak aan de dingen die gaan gebeuren. Veel dingen zijn nog enorm onzeker. Aan het begin van een nieuw jaar weten we nog niet wat ons te wachten staat. Zeker voor dit coronajaar is het moeilijk om een beeld te vormen wat allemaal wel en niet gaat gebeuren. Plannen durven we misschien niet te maken. Maar God wel.

Hij heeft in ons allemaal zaad geplant waarop staat dat het bestemd is om dit jaar tot bloei te komen. Er staat al een bordje bij: ‘Bestemd voor 2021’. Heb je daar wel eens aan gedacht?

Ontwikkeling

Regen is nodig om zaad te laten ontkiemen. Zonder de regen blijft het zaad in de grond zitten en zie je de schatten niet die in de grond verstopt zitten. Regen op de juiste tijd zorgt ervoor dat het zaad boven de grond uitkomt en de schoonheid ervan gezien kan worden. Regen zien wij in het menselijke leven vaak als vervelende omstandigheden. Toch kunnen die omstandigheden soms net zijn wat we nodig hebben om bepaalde talenten en eigenschappen verder te ontwikkelen.

Zaad wordt verspreid door de wind. Als we dit geestelijk bekijken mogen we de Heilige Geest vragen om het zaad te verspreiden.

In Johannes 3:8 staat:

“De wind waait waarheen hij wil. Je hoort hem wel, maar je weet niet waar hij vandaan komt of waar hij heen gaat. Zo is het ook met iedereen die uit Gods Geest is geboren.” 

 

Wanneer Zijn wind waait over het zaad, zal de vrucht ervan vermenigvuldigd worden. Dat is waar we naar verlangen. Dat het zaad dat God in ons heeft gelegd niet alleen voor onszelf is, maar juist voor de ander.

Heel vaak hebben we anderen nodig. Vele verschillende soorten bloemen versterken elkaar als ze bij elkaar gezet worden. Zo kunnen wij ook, ieder mens verschillend, elkaar versterken. Door verschillen samen te brengen mogen we vrucht dragen en van invloed zijn voor de ander. Dat betekent dat het zaad dat bij één iemand begint van grote invloed kan worden voor veel mensen.

Hoe zaaien in deze coronatijd?

Op dit moment worden we beperkt om elkaar te ontmoeten. Heb je behoefte om met anderen contact te hebben? Faciliteer het binnen de mogelijkheden. Bel ze op, spreek af via internet of één op één. Het is goed om te praten met anderen en te delen wat je op je hart hebt. Zo kan je weer tot zegen zijn van een ander en hij of zij weer voor jou.

Zelf heb je ook invloed of het zaad tot bloei komt. Door zelf tijd en energie te steken in de talenten die in jou liggen, kan het zaad tot bloei komen. Er zijn op dit moment veel online mogelijkheden. Maar ik kan me ook voorstellen dat je denkt: “Ik ben blij als ik ’s avonds op de bank zit en iedereen in bed ligt”. Dat gevoel is heel herkenbaar, hoor! Daarom is het ook goed om God hierbij te betrekken en te vragen wat God wil dat je wel én wat je niet doet. Er is ook een tijd van rusten.

“Er is een tijd om te planten en er is een tijd om uit de grond te trekken.” Prediker 3:2

Verschillende fasen in het leven

Prediker spreekt in dit hoofdstuk over de verschillende fases in het leven. Bij de één is het tijd om te rusten en de grond zijn werk te laten doen, de ander mag juist investeren en zaaien. Mijn vraag aan jou is: Welk zaad is bestemd voor 2021 en wat kan je doen om dit tot bloei te laten komen? Of anders gezegd: Waar kan je juist door deze (regen)tijd in groeien?

In de Weekly Devotional van deze week gaan we hier verder mee aan de slag. Ik ben benieuwd wat jouw inzichten gaan zijn. Veel zegen en plezier.

Lieve groetjes,

Lisanne Kamstra

De Weekly Devotional is een wekelijks thema met uitgewerkte dagstukjes voor moeders. Ze helpen je dicht bij God te blijven en na te denken over relevante thema’s aan de hand van bijbelteksten, reflectievragen en gebed. In te passen in drukke dagen, maar ook kan je er uitgebreider op kauwen. 🙂 Dit en nog veel meer tofs krijg je als je Mom Squad Member wordt. Check hier meer info! 

Tof dat je er bent!

Elke maandag bemoediging, inspiratie en een overzicht van de laatste blogs ontvangen?

 

Schrijf je in voor de Monday Maildate! 

 

Het is gelukt! Je ontvangt zo gelijk het e-book in je mailbox en maximaal 5 keer per maand onze Monday Maildate en Maildate Special. Superleuk! Mocht je de mails toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je altijd uitschrijven.