Zomervakantie. Ik vind het altijd een hele magische happening. Ik kijk er elke keer weer enorm naar uit omdat het zo bijzonder voelt én is.

We waren dit keer van plan drie weken weg te gaan van ons bekende stukje Nederland. Ook deze keer vertrokken we richting Frankrijk. We hadden een tourcaravan met voortent gehuurd op een natuurcamping. En wow, wat deed dat zijn naam eer aan. Er hadden wel 250 tenten kunnen staan, maar in de drukste week telde je er 15 op de enorme lap grond inclusief zwemmeer voor alleen de campinggasten. Op dat mooie meer keken wij uit. Een ultiem plekje.

Vakantie is ademhalen. Vakantie is anders kijken. Anders voelen. En ook Gods schepping weer opnieuw leren zien. In ons zwemmeer, in al het agrarische van Frankrijk, de zonnebloemvelden en de hooibalen (‘rollers’ volgens onze Fee van 3), als de zon scheen of als er juist net een bui fris gevallen was. En oké…ook in de vervelend prikkende (soms grote) insecten. De vakantie bracht vrije tijd en rust om in plaats van vervelende tijdschema’s de natuur te bestuderen.

Nu nog geen week thuis, probeer ik mijn hoofd rustig te houden. Mij bevangt altijd een vakantieheimwee. Het terug willen naar hoe het was daar. Het continue buitenleven. Je zit eigenlijk alleen binnen als je naar de wc gaat, bedacht ik me. Hier in een huis vol was, met tassen vol inhoud en het vele opbergwerk daarvan, is het zoeken naar die fijne ademhaling. Dat prachtige uitzicht. Grijze luchten en miezerregen is nu niet bepaald helpend.

Even ga ik terug naar de Franse fietstocht met mijn dochter Lieve. We fietsten vanuit ons dorpje Monpazier terug naar de camping. De zon scheen voluit op haar mooie gebruinde huid en haar lijf bewoog druk heen en weer op het campingcrossfietsje. Het schoot door me heen dat ons afscheid van de vakantie in zicht was – wat me te wachten stond voelde als een contrast met wat ik op de fiets aan geluk ervoer.

Zij zong daar fietsend over de Franse weggetjes de juiste woorden: ‘God heeft alle macht, meer dan jij ooit dacht. Whoo-hohoo, Zijn Power is mijn kracht.’

Power to you mama, als je weer broodtrommels gaat vullen, ochtendhumeuren moet trotseren en aan de gymtas moet denken. Zijn Power is ook jouw kracht.

 

Heb jij last van de vakantiedip? In het nieuwe Squad e-Magazine voor onze Mom Squad Members vertelt mamacoach Vivian Vietje over ‘Skip de vakantiedip’. Benieuwd naar het Mom Squad Membership? Check hier meer info! 

 

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.