Rejoice! Dat is het thema van het nieuwe #powerbook dat begin volgende week verschijnt! Gedeeltelijk dan, voluit is het Rejoice and Reload. Maar vandaag focus ik me even op het eerste deel: Rejoice. Het is een thema naar mijn hart. Verheugen, blij zijn en (vrij vertaald) vieren! Dit laatste doe ik graag.

‘Proost, mama!,´ zegt mijn zoon en enthousiast bonkt hij zijn beker thee tegen de mijne. ´Laten we er een feest van maken!´, vervolgt hij.  Verbaasd kijk ik hem aan. ´Wat vieren we dan precies, Teun?´, vraag ik hem. ´Nou gewoon, dat het vandaag is.´

Dit soort opmerkingen brengen à la minute een lach op mijn gezicht. Wij kunnen als gezin van elke dag een feest maken.

Meestal dan. Behalve op de dagen dat ik dierbare mensen mis, bijvoorbeeld. Of op de dagen waarop ik geconfronteerd word met mijn eigen kwetsbaarheid. Toch doen juist  de verliezen die ik lijd en tranen die ik laat, me beseffen dat ik het leven wil vieren op de momenten dat het kan. Juist omdat God vergeeft en geneest en dat elke dag opnieuw doet.

In Nehemia 8 lees ik dat het volk Israël ook feest viert na een hoop ellende en verdriet. Het boek Nehemia leest bijna als een spannende detective. Nehemia bouwt ondanks tegenslag samen met het volk de muur van Jeruzalem weer op in maar 52 dagen.

Hij roept vervolgens het hele volk bij elkaar. Een hele dag (!) leest Ezra voor uit de boekrollen. Ik durf nooit meer te klagen over de lengte van een kerkdienst. Als Ezra de wetten van Mozes voorleest, barst het volk in huilen uit. De Israëlieten beseffen wat een bende ze ervan hebben gemaakt. Het onderlinge geruzie over belastingen, hun opstand en gebrek aan vertrouwen zien zij nu in een ander daglicht. Ezra geeft de Israëlieten (en ons) geen veeg uit de pan. Hun tranen zijn een teken van berouw, omdat ze inzien dat God het beter met ze voor heeft dan zijzelf. Ezra zegt: ‘Huil niet, maar vier feest! Put kracht uit de vreugde die God je geeft.’

Nehemia 8 vers 9B HTB

Huil niet op een dag als vandaag! Want vandaag is het een heilige dag voor de Here, uw God. Het is een feestdag, waarbij een feestmaal hoort!

Deze opdracht klinkt als een missie. Vieren wat er te vieren valt is dus niet alleen mijn motto, maar vanaf nu ook mijn missie. Vieren omdat God er is en Hij een goed leven voor mij wil. Omdat het ritme van genade elke dag opnieuw begint. Elke keer als ik besef dat ik God tekort heb gedaan, Hem onvoldoende heb betrokken in mijn beslissingen, mag ik weer opstaan. Mijzelf ‘reloaden’ met Zijn waarheid. Mijn handen uitsteken en Zijn eindeloze genade ontvangen. Door deze eindeloze genade, de genade van vergeving en het leven, is er elke dag reden om feest te vieren.

Steeds vaker zie ik deze viermomenten. We vieren liefde en vriendschap. Eerste vakantiedagen en de laatsten. Nieuwe inzichten en bekering van verkeerde patronen. Omdat we verheugd zijn over wat er is. Het zijn momenten waarop ik blij ben met kleine overwinningen en cadeautjes die het leven geeft.

Gebrokenheid is geen reden om te stoppen met vieren, maar juist een reden om Gods genade en redding wél te vieren. Voor mij zijn deze momenten gelegenheden om God dankbaar te zijn en om mijn geliefden dicht bij me te houden.

Dus: rejoice & reload! Pluk bloemen, dans, eet taart en proost op eindeloze genade!

Het #powerbook is een krachtig boek vol eerlijke verhalen, bemoediging en Gods waarheid. De #zomereditie draagt de titel Rejoice & Reload! En dat is niet voor niets. Je leest over de vrijheid die wij mogen vinden door ons geloof in Jezus en je wordt uitgedaagd je geloof te verdiepen én te versterken door de stille tijd challenge. Het boek is naast krachtig, ook gewoon heerlijk leesvoer. Voor in de tuin, op het strand of op de camping. Het #powerbook is hoe dan ook corona proof! 

Je bestelt het #powerbook in onze shop en krijgt er tijdens de pre-sale een gratis set kaarten bij! 

YES! Als je jouw e-mail achterlaat*, krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Wil jij ze ontvangen? :-)

*Je geeft ons toestemming maximaal drie keer per maand een Update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.