Voor de nieuwe mama, wennend nog aan alle huiltjes, slaapjes, niet-slaapjes, honger, schuldgevoel, kinderwagens die niet inklappen, draagdoeken die in de knoop raken, hormonen die niet meer uit de knoop te halen lijken: we zien je. We voelen het nog. Soms voelen we het weer. Je bent niet alleen.

De werkende mama, jonglerend, plannend, waarom zit er maar 24 uur in een dag, wie heeft die schoolvakanties ooit verzonnen? Wanneer mag ik zelf nou eens even he-le-maal niks? Dat je op adem mag komen. In en uit, in en uit. Doe maar even mee: in…. en uit.

De lachende mama, je selfies op instagram, je babyspam, je aanstekelijke schaterlach, de twinkeling in je ogen als je naar de kroost kijkt. We vieren met je mee. Stiekem volgen we je hashtags en liken we erop los. En we kennen ook het grotere plaatje. We weten van achter de schermen. Het is oké. Ook zonder filter

Voor de zorgende mama, jouw kind net even anders, altijd net iets meer nodig. De strijd die eeuwig lijkt te duren. Niemand kent je kind zo goed als jij, en toch leer je elke dag bij. Dat je gezien mag worden, erkend, dat je pauze mag, een hand op je schouder. We staan naast je.

Voor de mama met een vol hart en een lege schoot. Je geliefde, gewenste kind groeide in je hart en misschien zelfs in je buik. Maar je handen zijn leeg. Ons hart breekt voor jou. En het spijt ons als we soms zeuren over triviale dingen die jij zo graag had meegemaakt: vieze luiers, kapotte knieën, slapeloze nachten. Als jouw pijn soms vergeten lijkt: je hoort erbij. Je zult altijd moeder zijn.

Voor jou, als de liefde bekoeld is. Als je vragen onbeantwoord bleven, de troost onbereikbaar. Geen telefonische hulplijn, of lief berichtje als je jarig bent, geen voorbeeld of spiegel. Je moest je zelf maar redden. We wensen dat je vrede en geborgenheid mag kennen. Dat je heel mag zijn, dat je kind mag zijn.

Voor de mama zonder partner in crime – je rooit het allemaal in je eentje. Zorgen, voeden, taxi spelen, timmeren, spoken verjagen en draken verslaan. Ze dragen je op handen en wij juichen met ze mee. Dat je vrienden mag hebben, en oppasoma’s, suikertantes, voetmassages en chocola. En liefde, zoveel dat je ook een beetje voor jezelf mag houden.

Voor alle mama’s, met kinderen in je hart, in je huis, in de toekomst of in onzekerheid. We wensen je een zelfgemaakt ontbijt op bed, met klotsende koffie en klodders jam. Maar meer dan dat alles wensen we je vrede. Kracht. Moed. Vertrouwen.

Jij als moedige moeder maakt het leven mogelijk. Je maakt het leven mooi. Vandaag is jouw dag. Wij vieren jou.

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.