Als ik over de vrouw uit Spreuken 31 lees, word ik al moe. Los van het feit dat moeheid voor mij, als moeder van 2 kleintjes, eerder regel dan uitzondering is. Die vrouw uit Spreuken 31 lijkt toch meer op een onnavolgbaar bezig bijtje die in onze tijd al lang een burn-out zou hebben gehad?

Je weet wie ik bedoel toch? Die vrouw uit Spreuken 31, die ‘s morgens voor dag en dauw opstaat en tot ‘s avonds laat in de weer is. Die een perfecte balans lijkt te hebben tussen al haar taken en verwachtingen. Ze is wijs, heeft vreugde, haar kinderen prijzen haar (hoe is het mogelijk?!) en ze kijkt vol vreugde uit naar de dag die komen gaat.

Handeldrijven op Marktplaats

Hoewel ik als verloskundige ook werk in de nachtelijke uurtjes en tussen mijn taken als moeder, vrouw en coach door ook handel op marktplaats, voel ik mij in het minste lijken op die vrouw uit Spreuken 31. Het verschil? De hoeveelheid energie die lijkt te zitten in deze supervrouw. Wanneer heeft deze vrouw bijvoorbeeld tijd voor zichzelf? Kijkt ze ook wel eens een nutteloze serie op Netflix en eet ze daarbij net als ik ook wel eens iets te veel chocola? Hoe hard ik het ook probeer, ik kan het niet lezen tussen de regels door.

Nee, deze Spreuken 31 vrouw lijkt onvermoeibaar in de weer te zijn. Wat zou ik die energie goed kunnen gebruiken! Ik weet niet hoe het met jou zit, maar een dag alleen met de kinderen vol vreugde tegemoet zien na een brakke nacht… Daar zou ik wel wat voor over hebben.

Prachtig in de Bijbel

Het prachtige van de Bijbel is dat het niet alleen vol staat met dit soort lofliederen als een soort heilige graal die we nooit kunnen bereiken. Maar ook met bemoedigingen die er misschien wel speciaal voor moeders instaan. Bijvoorbeeld als Jezus spreekt in Mattheus 11:28 ‘Komt tot mij, allen die vermoeid en belast zijn, en ik zal u rust geven.’ Heerlijk!

Haar geheim

Maar wat kunnen we dan leren uit Spreuken 31? Het geheim van deze vrouw lijkt in de laatste regels van dit hoofdstuk te zitten: ‘Een vrouw met ontzag voor de Heer.’

Als we, vermoeid als we zijn, terug gaan naar onze bron Jezus de Heer, dan zal Hij ons rust geven. En net zoals we soms vrouwen suppleren met vitamine D tekort bij vermoeidheid, is ook dit een dagelijkse noodzaak. Juist door trouw dagelijks die ‘vitamines’ in te nemen, herstelt de balans.

Is het niet net zoals stille tijd? Dat vraagt toewijding en discipline. Maar als ons vooruitzicht is dat we als moeders in onze kracht mogen komen te staan en net als deze Spreuken 31 vrouw de dag van morgen lachend tegemoet kunnen zien, dan is dit toch meer dan de moeite waard?!


STILLE TIJD
Wil je 42 dagen input voor stille tijd en samen met vele andere moeders het thema “Huizen vol Liefde, Huizen vol Licht” aanpakken? Check dan onze nieuwe challenge die 13 november start!

Tof dat je er bent!

Elke maandag bemoediging, inspiratie en een overzicht van de laatste blogs ontvangen?

 

Schrijf je in voor de Monday Maildate! 

 

Het is gelukt! Je ontvangt zo gelijk het e-book in je mailbox en maximaal 5 keer per maand onze Monday Maildate en Maildate Special. Superleuk! Mocht je de mails toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je altijd uitschrijven.