Nog een paar uur werken en dan heb ik vakantie. Ik merk dat mijn hoofd niet meer vooruit wil. Ik zit al een paar weken niet lekker in mijn vel en loop op mijn tenen. Verschillende (zorg)afspraken voor de kinderen en de nodige afspraken voor mezelf maken dat mijn emmertje begint over te lopen. Een vakantie is meer dan welkom.

Een dag later bevind ik me op de veerboot naar een prachtig Waddeneiland. De meeuwen vliegen met ons mee en in de verte zie ik het eiland al. Heerlijk, vakantie. Ik snak naar rust en ontspanning en hoop dat ik die daar ga vinden. Nadat we alles hebben uitgepakt, in het zwembad zijn geplonsd en ik ‘s avonds in bed lig, kom ik tot een ontdekking. Hoe idyllisch het ook klinkt om te ontspannen op een eiland ver van huis: ik heb mezelf meegenomen en het gepieker gaat ook hier door.

Na een nacht slecht slapen stelt mijn man voor om te gaan wandelen. Hij ziet dat ik te veel in mijn hoofd zit en dat het tijd wordt dat ik daaruit kom. Voor de grap zegt hij dat we net zo lang gaan lopen totdat ik weer uit mijn hoofd ben.

Na een paar dagen wandelen merk ik dat de natuur steeds meer tot me doordringt en ik steeds meer uit mijn hoofd kom. Ik word weer geraakt door wat ik om me heen zie. Op een middag, als de zon al langzaam in de zee zakt en het kouder wordt, lopen we over het strand. We hebben nog een paar kilometer te gaan over dit eindeloze stuk zand. Terwijl mijn man en kinderen een stukje voor me lopen, merk ik dat ik aan het genieten ben. Het is stil, het strand is breed, overal liggen schelpjes en ik hoor de zee ruisen. De zon zakt steeds verder naar beneden. Dan hoor ik in mijn hoofd het lied met de tekst:

Zoals een Vader die Zijn kind omarmt,
ja zo omarmt U ook mij.
U bent een Vader die vertroost en beschermt
en ik kom tot rust bij U’

Zo mooi! Vanuit het niets maakt God mij bewust van Zijn rust. Te midden van mijn onrust ervaar ik daar op dat strand even een moment van rust. Even is mijn hoofd niet vol van mijn eigen gedachten, maar wordt mijn bovenkamer gevuld door Zijn vrede! Nog nagenietend loop ik verder en voeg ik me bij de rest.

Na een week vakantie merk ik dat ik toch wat meer tot rust gekomen ben. Ik zie op tegen het ‘dagelijks leven’ en alle ballen die ik weer hoog te houden heb. Toch wil ik niet verder in mijn patroon van piekeren en denk ik nog vaak terug aan de vakantie. Hier geen zandstrand, maar gewoon een woonwijk. Maar toch, als ik nu de zon achter de huizen zie zakken, dan denk ik terug aan mijn moment van rust met God! Bij hem kom ik tot rust.

 

Meer blogs lezen? Dit is afgelopen week ook gepubliceerd: 

verbinden is vinden

Verbinden is vinden

Verbijsterd kijk ik van mijn navigatie naar het straatnaambordje boven het nauwe klinkerstraatje. De herinnering van dat moment in 2016 staat me nog heel helder voor de geest. Achter mijn stilstaande Opel Corsa toetert een medeweggebruiker, maar ik ben niet in staat...
een lading genade

Een lading genade in mijn boodschappenkar

Ik ben boodschappen aan het doen met mijn peuter van twee. Wij zijn net op vakantie dus ik heb best wat levensmiddelen nodig. Ik loop door een onbekende winkel, dus moet best wel zoeken waar hier de pindakaas, het brood en de spaghetti ligt. Mijn dochter zit in de...
omgaan met kritiek

Omgaan met kritiek op je kind

‘Hij is niet zo gehoorzaam.’‘Hij heeft een korte spanningsboog.’‘Wel een sterk eigen willetje he?’‘Hij houdt wel van grenzen opzoeken.’‘Vandaag heeft hij een ander kindje geduwd.’´Kan hij ook stilzitten?’ Niemand krijgt zoveel (negatieve) feedback als een kind. En...
niet bang voor de dood

Kijk me aan, ik ben niet bang

‘Kijk me aan!’ Ik spreek mijn drie blauwoogjes streng toe, want ik wil er zeker van zijn dat ze geen fratsen uithalen bij de oppas. Die gaat hen straks op bed leggen namelijk. ‘Ben ik duidelijk?’, voeg ik er nog even aan toe. Ik zie mijn kroost knikken. Ik vertrek...

Tof dat je er bent!

Elke maandag bemoediging, inspiratie en een overzicht van de laatste blogs ontvangen?

 

Schrijf je in voor de Monday Maildate! 

 

Het is gelukt! Je ontvangt zo gelijk het e-book in je mailbox en maximaal 5 keer per maand onze Monday Maildate en Maildate Special. Superleuk! Mocht je de mails toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je altijd uitschrijven.