Water. Ik heb er een soort haatliefdeverhouding mee. Op een hete dag vind ik een glas koud water heerlijk. Maar in de winter drink ik aanzienlijk minder. Dat merkt mijn huid. Die is droog. En zie ik daar de eerste rimpeltjes? Oef.

Misschien ken je me intussen wel als een vrouw die graag een praktische kijk op geloof heeft. Ik beleef mijn geloof in het leven van alle dag. Toen ik besloot om bewust meer water te drinken, moest ik denken aan de uitspraak van Jezus dat hij het levende water is. Laat wie dorst heeft bij mij komen en drinken. Rivieren van levend water zullen stromen uit het hart van wie in mij gelooft. (Johannes 7:37-38). Ik heb deze tekst op het glas geschreven waar ik uit drink. Met mezelf ben ik de challenge aangegaan om tenminste 4x per dag een glas water leeg te drinken. Steeds als ik dat doe, zeg ik in mijzelf die tekst uit Johannes even op.

Waterchallenge

Samen dingen doet stimuleert. Daarom roep ik op tot een powermama’s-waterdrink-challenge. Natuurlijk ben ik ook benieuwd of je jouw glas ook versiert met een tekst over levend water! En wellicht heb je tips om je water lekkerder te maken?

Waterlovers

Vooruit, ook een paar tips van mij:

  1. Schil een komkommer totdat je bij het lichte groen bent. Maak enkele lichtgroene lange slierten en doe deze in je water. Staat ook nog leuk! Voor wie houdt van een bite: doe er wat basilicum bij.
  2. Voeg een takje munt aan je water toe. Lekker fris en het geeft direct een schoon gevoel in je mond. Wist je dat munt uitstekend groeit in je eigen tuin?
  3. Snijd een citroen in partjes en stop deze in je water. Voeg eventueel een scheutje citroensap uit een flesje erbij.
  4. Fruit zoals frambozen of blauwe bessen is ook erg lekker in je water.
  5. En als laatst: water drinkt gemakkelijker uit een flesje dan uit een glas. Dan heb je het sneller op.
Water… eh later!

Doen jullie mee? Dan vertel ik in een volgend blog welke rol water speelde toen ik mijn man leerde kennen. Iets met een brug en een bijbeltekst. Wordt vervolgd!

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.