Een aantal weken terug gebeurde er iets wat de wereld van mijn man en mij op zijn kop zette. Ik had een positieve zwangerschapstest in mijn handen. En dit zonder enige behandeling. Een wonder, hoe iets dat nog zo klein is, zo groot kan voelen. Helaas moet ik nu vertellen dat dit wonder niet verder is gegroeid en nu een groot verdriet is geworden. De dag dat dit ons duidelijk werd schreef ik wat zinnen op papier en ben ik het kindje ‘ons wolkje’ gaan noemen.

Ik noemde het kindje intuïtief ‘ons wolkje in de lucht’, maar zie nu dat dit niet toevallig is. Noortje, onze dochter, moesten we helaas ook vertellen dat het kindje niet meer in mijn buik zit. Zij zegt nu dat de baby bij Jezus is, achter de wolken en de sterren. Ook zijn er mensen om mij heen die vertellen dat ze iets indrukwekkends hebben gezien. Elke keer is hier een wolk bij betrokken. Albert Jan mocht getuige zijn van een prachtige vuurrode wolkenlucht tijdens de zonsondergang. Dit ziet hij vaker op bijzondere momenten. Zo was de lucht ook prachtig gekleurd op de dag dat Albert Jan en ik trouwden. Een vriendin schreef me dat op de dag dat ze ons nieuws hoorde, de zon achter de wolken scheen waarbij de stralen omhoog gingen. Ze had dit nog niet eerder gezien.

Ook mocht ik zelf Gods nabijheid ervaren. In de kerk zongen we het opwekkingslied ‘Lopen op het water’. Ik werd gelijk geraakt maar ik begreep nog niet waarom. Nadat ik het lied thuis nog eens had geuisterd, viel het op zijn plek. Nu de golven overslaan en ik toch overstroom van verdriet, mag ik ook weten dat God bij ons is. Hij zal er altijd zijn, ook al verloopt het niet altijd zoals wij het hopen.

Wat is het prachtig om te horen dat God zichzelf in deze moeilijke periode niet alleen aan mij laat zien, maar ook aan de mensen om mij heen. Zij hebben mij bemoedigd en ik weet dat God bij ons is. Er valt nu veel regen uit de wolk, maar ik zal niet overstromen. Gods regenboog is hier Zijn teken van!

Foto: Unsplash

 

Tof dat je er bent!

Elke maandag bemoediging, inspiratie en een overzicht van de laatste blogs ontvangen?

 

Schrijf je in voor de Monday Maildate! 

 

Het is gelukt! Je ontvangt zo gelijk het e-book in je mailbox en maximaal 5 keer per maand onze Monday Maildate en Maildate Special. Superleuk! Mocht je de mails toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je altijd uitschrijven.