Dinsdagmiddag. Nadat ik een webbestelling heb afgerond, app ik mijn man: ‘Zaterdag wil ik naar de molen met de jongens om een bestelling op te halen. Help je me herinneren? Mijn brein heeft tegenwoordig wat zwarte gaten.’ Met een beetje humor, heel veel sticky notes en appjes naar mezelf probeer ik zoveel mogelijk te onthouden. Toch zijn er nog steeds momenten waarop ik denk: ah nee, ik ben het weer kwijt! Dit gebeurde gisteren nog; ik zat gehurkt bij de labrador van mijn ouders en kon niet meer op haar naam komen. En dat terwijl die hond er al bijna een jaar is! Volgens mij had ik een rood hoofd toen ik aan m’n zusje vroeg hoe ze ook alweer heet.

Bijzonder brein, wat is er met je aan de hand? Ik vraag het me serieus af. Is dít nou zwangerschapsdementie, zoals ze dat noemen? Of gebruiken vrouwen deze term als smoesje wanneer het multitasken niet lukt? Nieuwsgierig duik ik het web op, op zoek naar de oorzaak van deze raadselachtige vergeetachtigheid. Eerste hit gelijk raak. Fijn dat Google altijd zoveel weet, al voelt het wel stom dat Google nu ook al op de hoogte is van mijn vergeetachtigheid. Ik ben benieuwd welke reclames de komende periode oppoppen. Google weet blijkbaar al dat ik zwanger ben, want de babyvoeding en luierreclames vliegen me om de oren.

Volgens Google komt de vergeetachtigheid door het hormoon progesteron. Dit hormoon zorgt voor de groei van de baarmoeder en de melkproductie. Het komt me ergens bekend voor, waarschijnlijk heb ik er eerder op gezocht een jaar of twee geleden. Maar ja, dat ben ik natuurlijk alweer vergeten. Ach, ik besluit eraan toe te geven. Ik ben immers geen jaren zwanger. Deze periode overbrug ik wel met mijn gele briefjes, herinnerings-appjes en een extra portie humor voor de blunders. Want soms loopt het behoorlijk mis.

Ach ja, schaamte gaat me sowieso niets brengen. Een zwanger lichaam weet precies wat het moet doen. Er is ruimte nodig voor de baby in de baarmoeder en de melkproductie wordt al voorbereid. Blijkbaar is ruimte in mijn hoofd even geen prioriteit. Mijn lijf is goed bezig, glorie voor de Maker! Terwijl ik dit typ, worden mijn gedachten onderbroken: hoe laat is het eigenlijk? Ik werp een snelle blik op de klok. O nee, het is al half 6! Ik moet snel gaan koken, voor ik daar ook nog een post-it voor nodig heb! De koelkast hangt al vol genoeg.

 

Tof dat je er bent!

Elke maandag bemoediging, inspiratie en een overzicht van de laatste blogs ontvangen?

 

Schrijf je in voor de Monday Maildate! 

 

Het is gelukt! Je ontvangt zo gelijk het e-book in je mailbox en maximaal 5 keer per maand onze Monday Maildate en Maildate Special. Superleuk! Mocht je de mails toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je altijd uitschrijven.