De dag voor Moederdag laten wij ons zes maanden oude zoontje opdragen. De Bijbeltekst die de gemeenteleiding over hem uitspreekt luidt: Proef, en geniet de goedheid van de Heer, gelukkig de mens die bij Hem schuilt. – Psalm 34:9. ‘Toevallig’ ook de tekst op een kaartje dat ik gisteren op onze stoep vond, met tompoucen.

Na afloop van het opdragen, drinken we koffie met onze vier gasten. Dan wordt manlief gebeld door de Jumbo op de hoek. Hij heeft het Moederdagpakket gewonnen! Samen met mijn tweejarige dochter heeft hij meegedaan aan de lokale winactie. Wat een verrassing! Helemaal speciaal omdat ik had gevraagd dit jaar niks te regelen voor Moederdag.

Het gaat namelijk al een tijdje niet zo goed met mij.

Psychisch stortte ik een aantal weken geleden helemaal in en sindsdien bestaat mijn leven uit pillen en gillen. En heel veel hulp om ons gezin overeind te houden. Het begon op 9 mei met heel veel tranen en sombere gedachten. Ik begon in paniek te schreeuwen: ‘Waarom Heer? Ik wil dit niet, ik kan dit niet, haal me hieruit, wat moet ik doen?’

Het kaartje dat ik op de stoep vond met de Psalm, trekt mijn aandacht. Ik wil dolgraag proeven en genieten van Zijn goedheid en schuilen bij Hem. Maar hoe doe ik dat, als alles om mij heen zo zwart en zwaar is? Dit is niet hoe ik me het moeder-zijn had voorgesteld, met een postpartum depressie.

Ik ben zo bang dat dit niet meer overgaat. Ik zoek naar sleutels die mij hier zo snel mogelijk uithalen en ik heb mijn wilskracht is op. Het troost mij dat er veel mensen in gebed om ons heen staan, ik niet de enige ben die zoiets meemaakt en dat dit niet alleen onze kinderen zijn maar ook die van Hem. En Hij zorgt voor ze. Ook als ik het nu niet kan.

 

Tof dat je er bent!

Elke maandag bemoediging, inspiratie en een overzicht van de laatste blogs ontvangen?

 

Schrijf je in voor de Monday Maildate! 

 

Het is gelukt! Je ontvangt zo gelijk het e-book in je mailbox en maximaal 5 keer per maand onze Monday Maildate en Maildate Special. Superleuk! Mocht je de mails toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je altijd uitschrijven.