Een onvergetelijke corona proof zomervakantie in Nederland? Zelfs als je voornamelijk op vakantie gaat naar Hintergarten? Dat moet lukken!

Dat het coronavirus de zomervakantie beïnvloedt is natuurlijk superbalen. Maar het is zeker geen onoverkomelijk probleem. Want ook in Nederland kun je de komende zomervakantie corona proof supertoffe dingen doen, zelfs in je achtertuin of op het balkon.

Hier heb je vijfentwintig tips voor een onvergetelijke, corona proof zomervakantie in Nederland, je achtertuin of op het balkon:

 1. Zet je tent op in de achtertuin en kampeer daar een paar nachten
  Niet naar een camping dit jaar? Slaap buiten, kook lekker buiten, was jezelf in een emmer, maak het zo echt mogelijk.
 2. Plan een picknick en vereeuwig dat moment op canvas
  Niets is zo tof als mooie foto’s van een ongedwongen moment met je gezin. Van de gewone momentjes samen die je later écht gaat missen als de kinderen groter zijn. Onze huisfotograaf Ditta van Gent is daar megagoed in. Als je foto’s bekijkt van normale dingen, kijk je dus naar je eigen gezin zoals anderen dat ook doen. En dan kan je de mooiste blikken, grapjes en liefde terugzien die je anders nooit had gezien. Ditta fotografeert corona proof. Check haar Day In The Life shoots maar eens op www.dittavangentfotografie.nl of check haar insta. Er zijn natuurlijk ook andere fotografen die dit soort dingen doen, google maar eens voor eentje bij jou in de buurt!
 3. Boek toch nog die vakantie op een Nederlandse camping
  In Nederland vakantie vieren kan heel leuk zijn! Zeker met mooi weer op een fijne plek bij water. De Betteld in Zelhem is een christelijke camping waar niet alleen voor volwassenen fijn onderwijs is, maar ook voor kinderen en tieners leuke programma’s zijn. Verder is er een zwembad, een zwemmeer, strandje, speeltuinen, een winkeltje, snackbar en van allerlei leuks (zoals shoppen in Doetinchem, naar koffieboerderij Groot Nibbelink, of naar Erve Brooks) in de buurt. Allemaal corona proof én superleuk. De Betteld heeft nu trouwens ook toffe ALL-IN (jaja, dus niet koken!) gezinsweken. Check het hier.
 4. Ontdek je eigen provincie
  Weet je zeker dat je bij jou in de buurt alle bijzondere kastelen, musea of andere bezienswaardigheden hebt gezien? Als je in Nederland blijft, is het hét moment om dat eens echt te checken. Ga op onderzoek uit in je eigen omgeving.
 5. Bezoek een Nederlandse provincie waar je nog nooit bent geweest
  Heb je bij jou in de buurt echt alles gehad? Ga dan eens de grens over naar een naastgelegen provincie. Wat is daar te doen? Wat kan je daar nog ontdekken?
 6. Organiseer een zomerborrel in het park
  Met elkaar buiten zijn is altijd feest en met anderhalve meter afstand kun je best leuke borrels verzorgen. Spreek met vrienden af en duik een middag en avond (met picknick!) het park in! Helemaal tof om te combineren met een moment van bezinning. Dan heb je een beetje een buiten-kerk. 🙂
 7. Plan logeerpartijtjes voor je kinderen
  Wie weet nog van de leukste logeerpartijtjes bij ooms en tantes in de zomervakantie? Veel kinderen vinden logeren echt fantastisch! Lekker doen als het kan.
 8. Kind ouder dan zes? Laat ze een zomerkamp uitzoeken!
  Zomerkampen zijn supertof voor kinderen en goedkoper dan hele gezinsvakanties. Voor de avontuurlijke zes jaar en oudere kids kan een zomerkamp best leuk zijn! Check de site van Camps4Kids eens voor christelijke zomerkampen.
 9. Maak een vakantiefotowaardige tropische tuin of balkon
  Niet naar het buitenland, maar wel zin in een fijn vakantieplaatje? Pimp je tuin met wat mediterraanse items, koop een tuindoek met blauwe zee als achtergrond of koop een palmboom en een hangmat. Je waant je al snel op de Canarische eilanden. Pinterest biedt genoeg inspiratie voor tropische tuinen en balkons. Sowieso is je tuin of balkon pimpen leuk. Check budgettips de site van Tuin & Balkon.
 10. Heb je een balkon en ook kleine kinderen?
  Op de site van Mommy Stories vind je superleuke tips om je kinderen te vermaken
 11. Tip van Jolise: Organiseer een pool party in je achtertuin met meerdere zwembadjes
  Lekker iedereen z’n eigen badje mee laten nemen, muziekje aan, wat sapjes en hapjes en tadaaa! En het feest kan beginnen!
 12. Tip van Astrid: Ga schat zoeken! (Geocaching)
  Toen ik deze tip las ging er een wereld voor mij open. Ik had geen idee dat dit bestaat. Maar er zijn dus een heleboel schatten verstopt in Nederland die je kunt vinden door te zoeken met GPS. Voor kleine schatzoekers vanaf een jaar of 5 erg leuk! Check meer info op https://www.geocaching.nl/
 13. Laat je kind(eren) kiezen waar jullie vandaag naartoe op vakantie gaan en doe alles in die stijl
  Kiezen ze Amerika? Bak Brownies, kijk een Amerikaanse film, versier het huis met Amerikaanse vlaggen, Google samen naar typisch Amerikaanse dingen. Zo kan je in de vakantie flink wat landen bezoeken. 😉
 14. Tip van Jannemarie: Ga een dagje naar Sprookjeswonderland in Enkhuizen
  Voor hun elk jaar een feestje!
 15. Tip van Hester: Bezoek Park Berg & Bos in Apeldoorn
  Prachtig park en leuke speelweide.
 16. Tip van Leanne en Johanna: Ga samen fruit plukken bij de boer of naar de pluktuin voor een mooie bos bloemen
  Google helpt je graag aan een mooi adresje als je de zoekterm fruit plukken met jouw woonplaats of provincie intypt.
 17. Tip van Eefje: Maak je eigen moestuin
  Best een goed idee en lekker en leerzaam! Check eens de vierkante-meter-moestuin voor kinderen.
 18. Tips van Leonie, Judth: Loop eens een klompenpad of blotenvoetenpad
  Ze bevinden zich vaak op hele leuke plekken. Hier staan een aantal blotevoetenpaden op een rijtje en hier klompenpaden. Je kunt natuurlijk ook zelf je eigen blotevoetenpad maken in de tuin of op balkon. 
 19. Tip van Pauline: Bouw samen een hut in de tuin of op het balkon en slaap daar een nacht
  Superleuk!
 20. Tip van Lisanne: Heb je geen tuin maar aan balkon?
  Doe dan eens balkonbingo met de buren! Gezellig muziekje, hapje en een drankje en je hebt een leuke middag of avond. Tenminste, als de buren het ook zien zitten.
 21. Tip van Helma: Ga op speeltuinenjacht in jullie woonplaats
  En plak er gelijk een picknick aan vast!
 22. Tip van Elise: Maak samen mega bellenblaas
  Hoe je dat doet, lees je hier bij Eigen Huis en Tuin. 
 23. Tip van Arianne: Word een dagje archeoloog
  Maak samen met de kinderen van zoutdeeg botten. Laat ze drogen en verstop ze in de zandbak (of tuin) en laat je kinderen ze opgraven met een kwastje zoals echte archeologen doen. J Een extra challenge van onze kant is dat ze bijvoorbeeld het skelet van een hand namaken en dat ze die weer compleet moeten krijgen. 😉
 24. Tip van Maaike: Maak een verveelpot met briefjes met leuke en nuttige activiteiten
  Meer inspiratie nodig? Wij (Power to the Mama’s) maakten een paar jaar geleden de ik-verveel-me-rot-pot.
 25. Nog meer tips van meerdere moeders
  Er is in Nederland natuurlijk nog veel meer te doen. Bezoek bijvoorbeeld het Bakkerij museum in Hattem, huur een bootje in Giethoorn of de Biesbosch, bezoek kinderboerderij de Naturij in Drachten, huur een huifkar in Drenthe, bezoek de IJzeren Man in Vught, organiseer een evangelisatie tuinclub via IKEG, ga een dagje naar een waddeneiland, pak bij heet weer een film in de bioscoop (check wel ff of ze airco hebben he!)

Superleuk, met deze 25+ ideeën komen we de zomer in Nederland wel door! Maar de allerallerallerbelangrijkste tip is natuurlijk deze: heb lief.

Geniet van jullie tijd samen, verbind met elkaar door dingen samen te doen en neem ook af en toe wat tijd voor jezelf of tijd een op een met je kind. Laat de oudste net iets langer opblijven, ga met de jongste een uurtje alleen zwemmen, neem ze mee voor fietsritje, een ijsje of (zeker lekker bij heet weer) ga naar de bioscoop. Regel oppas en ga met je geliefde een avond terras hangen, uit eten of ’s avonds buiten zwemmen in een meertje. Verbinding door leuke dingen doen is sowieso herinneringen maken, dus, geniet deze zomer echt lekker van elkaar!

YES! Als je jouw e-mail achterlaat*, krijg je een gratis e-book met een Weekly Devotional en Squad e-Magazine! 

*Met je aanmelding geef je ons toestemming maximaal drie keer per maand een Update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. Uitschrijven kan altijd. 

Het is gelukt! Je ontvangt zo gelijk het e-book in je mailbox en maximaal drie keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je de Updates toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.