‘Een drievoudig snoer zal niet gauw breken.’ Deze bijbeltekst staat in Prediker 4:12. De drie strengen worden vaak uitgelegd als: jij, je partner en God. Verlang jij ernaar God in je persoonlijk leven en in je relatie te betrekken?

God wil contact maken

Hij wil aanwezig zijn in de relatie tussen jou en je partner. Misschien ken je de uitspraak: ‘Couples that pray together, stay together’. Samen bidden en tijd doorbrengen met God verdiept je relatie. Als je in je kwetsbaarheid tegenover God en je partner durft te uiten wat er diep van binnen leeft, als je samen durft te danken en elkaar zegent, maakt dat je relatie sterker.

De kracht van drie strengen

Een touw wordt opgebouwd uit strengen die in elkaar gevlochten of gedraaid zijn. Een touw van twee strengen kan twee keer zoveel kracht verdragen als één touw. Het nadeel van de twee strengen is dat ze een instabiel snoer vormen, de strengen draaien uit elkaar als er druk op komt.

Veel beter is een touw gemaakt van drie strengen, dat is drie keer zo sterk als één streng. Bovendien: als er druk op komt te staan, dan worden de strengen ineen gedrukt, waardoor het snoer nóg sterker wordt.

Wil jij je relatie met God verdiepen?

Met deze 4 tips houd je je drievoudig snoer sterk:

  1. Plan je stille tijd als afspraak
    Als je kinderen hebt is er al zo weinig tijd en áls je tijd hebt, dan kruip je al snel achter de tv of je mobiel. Plan je stille tijd met God in, als een afspraak. Maak er geen dagelijks moeten van. Je kunt beter één keer per week stille tijd wíllen houden, dan dagelijks móeten.
  2. Deel met je man wat er speelt in je gedachten en waarmee je worstelt
    Deel samen ook met God. Hij weet alles al, maar toch wil Hij het van ons horen. Hij wil dat we Hem er deelgenoot van maken.
  3. Bid met elkaar en voor elkaar
    Doe dat terwijl je elkaars handen vasthoudt. Spreek ook Gods zegen over de ander uit. Als je ergens mee strijdt, vraag dan of de ander voor je wil bidden.
  4. Vraag of God jullie wil laten zien hoe hij jullie kan gebruiken

Stimuleer de ander om zijn gaven en talenten in te zetten. Zoek samen naar een doel wat raakt waar je geld aan kunt geven. Kijk hoe je samen een ander tot hulp kunt zijn.

Samen bidden

Vind je het lastig wat je moet zeggen in gebed? Begin dan met dit gebed:

Lieve Vader, ik kan het niet alleen.
Ik heb U nodig. Wíj hebben U nodig.
Met U zijn we samen zoveel sterker
en kunnen we alles aan.
Met U springen we over muren.
Geef ons het verlangen om samen met U bezig
te zijn, zodat U de ruimte krijgt in ons leven.
Zet ons in vuur en vlam voor U, Heer, zodat U
ons kunt gebruiken in uw koninkrijk.

 

Deze tips komen uit het #Powerbook Home Sweet Home, dat compleet is uitverkocht! Wil jij twee keer per jaar het nieuwste #Powerbook met eerlijke columns over het moederschap, inspirerende artikelen over opvoeden en relaties, plus input voor je geloofsleven ontvangen? Word Mom Squad Member! Dan krijg je naast de Powerbooks veel meer herkenbare en opbouwende content voor christelijke moeders en toegang tot een exclusieve online omgeving.

En word je Mom Squad Member tijdens onze BELACHELIJK VETTE VOORJAARSACTIE, dan ontvang je zelfs NOG MEER leuks in je brievenbus!

Meld je nu aan! 

Wissen

Tof dat je er bent!

Elke maandag bemoediging, inspiratie en een overzicht van de laatste blogs ontvangen?

 

Schrijf je in voor de Monday Maildate! 

 

Het is gelukt! Je ontvangt zo gelijk het e-book in je mailbox en maximaal 5 keer per maand onze Monday Maildate en Maildate Special. Superleuk! Mocht je de mails toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je altijd uitschrijven.