MEI 2016

Ik weet het nog zo goed. Ik stond in de huiskamer. De jongens waren bij de (toen) gastouder. Ik hoefde niet te werken want, dat kon ik toen niet meer. Mads was bijna 2.5 en Jesse was nog geen half jaar. De eerste tijd met Jesse was door reflux extreem pittig. Die rekening betaalde ik iets later, met een bijna burn-out.

En eerlijk, het was achteraf het beste wat mij kon overkomen.

Want in die pittige tijd, leerde ik hoe belangrijk het is om te weten wat er voor mij als moeder en vrouw belangrijk is. Om met m’n perfectionisme aan de slag te gaan en te leren om de lat lager te leggen. Op een realistische hoogte waar ik en iedereen in mijn gezin ook blij van wordt. En ik leerde hoe trouw God als Vader is en hoeveel Zijn rust en vrede doet in zo’n situatie. Iets wat ik de hele wereld wilde laten horen.

Ik schreef op dat moment ook net voor de Club van Relaxte Moeders. Dat is een groot mama-blog met een hele hoop eerlijke en oprechte verhalen. Gewoon over de roze en de grijze wolken van het moederschap. Ik miste dat in christelijk Nederland een beetje. Het was God die op die dag in mijn huiskamer tot mijn hart sprak en zei: “Ga jij maar delen, die eerlijke oprechte verhalen, want er zijn meer moeders die Mijn kracht nodig hebben. Mijn Power to the Mama’s.”

En zo geschiedde. Ik maakte een gratis WordPress site en een Facebookpagina en begon therapeutisch van mij af te schrijven. Nog geen half jaar later waren er na een stille tijd challenge voor moeders meer dan 2000 mama’s die door de verhalen van mij en een paar gastbloggers bemoedigd, geraakt en geïnspireerd werden. Maar bovenal: gewezen op Gods kracht en liefde die altijd beschikbaar is.

MEI 2021

Er is zo ontzettend veel gebeurd en gedaan afgelopen vijf jaar. Privé ben ik gestopt in loondienst, heb ik een dochter erbij en ben ik nu auteur, coach en zelfstandig ondernemer met een missionair karakter. Als ik er nu zo over nadenk, vind ik het bizar, wat er allemaal is gebeurd! Dat had ik vijf jaar geleden echt niet geloofd. Sterker nog, ik was er niet eens aan begonnen. Ik zag me toen helemaal niet met groepen vrouwen werken. 😉

Ik weet nog dat ik in het begin tegen Heidi zei (zij is er vanaf juli 2016 geloof ik al bij betrokken): al is er maar één moeder die wat heeft aan wat we doen, dan ben ik al blij. Maar inmiddels hebben meer dan 250.000 moeders (ga ik vanuit) de weg naar onze website weten vinden, zijn er meer dan 1.500.000 pagina’s op de site bekeken, heb ik samen met het team en andere pro’s 10 boeken mogen maken en zijn er al zo’n 10.000 van onze boeken verkocht.

Niet normaal, toch?!

Het is dat ik die cijfers bij elkaar heb gezocht om een beeld te krijgen van wat er de afgelopen vijf jaar allemaal is gebeurd. Want al die cijfers, dat wil ik helemaal niet de focus laten zijn. Tuurlijk, het is interessant en kan een heleboel informatie geven over ons werk. Maar de cijfers zijn niet het belangrijkste. Dat wat ons platform doet met jullie, dat is het belangrijkste.

Jullie bemoedigen, verbinden en inspireren. Als moeder, vrouw en gezin. Dat is wat onze focus is voor de komende jaren.

  • We willen jullie voorleven dat perfecte moeders niet bestaan en je door Zijn genade elke dag opnieuw mag beginnen
  • We willen jullie inspireren dingen anders te doen als je daar behoefte aan hebt, zodat je met meer trots en vertrouwen moeder kunt zijn
  • We willen taboes doorbreken en het leven in al zijn volheid bespreekbaar maken
  • We willen jullie door de Bijbel bewust maken van dat je voorbestemd zijn voor je taak, ook als het niet zo lekker gaat
  • We willen verbinding met andere moeders makkelijker maken,  omdat je samen veel sterker staat en je weet dat je niet de enige bent die het soms lastig vindt
  • We willen pure verhalen uit het echte leven blijven delen, omdat dat krachtig en helend is
  • We willen je helpen relaties in je gezin te versterken zodat je bouwt aan een veilige, liefdevolle omgeving voor jouw kinderen en daarmee bouwt aan een sterke volgende generatie
  • We willen je helpen verbinden met God, zodat je je leven kunt vormgeven samen met Hem, zoals je bedoeld bent

Ambitieus? Misschien wel. Maar voor minder dan dit willen we het niet doen.

De komende vijf jaar?

Power to the Mama´s wil het mogelijk maken om meer verbinding te creëren tussen jullie als moeders. We willen een beweging op gang brengen waarin moeders meer met elkaar durven delen, waar kwetsbaarheid niet meer raar is, maar juist een basis is om te groeien.

We blijven jullie bemoedigen met eerlijke, echte verhalen en Gods Woord en Waarheid. We blijven schrijven over alles dat te maken heeft met opvoeden, relatie, geloof en balans. We blijven boeken maken, events ontwikkelen, relax dagen uitrollen, moedergroepen vormen en alles wat nodig is om jullie te helpen groeien in je rol als moeder, vrouw én gezin. En we blijven op zoek naar betere manieren om jullie te dienen. We love you, mama’s!

Het mooiste van de afgelopen vijf jaar

Het bijzonderste van alles van de afgelopen vijf jaar vind ik jullie verhalen. Om te horen wat een bepaalde column, blog, artikel, boek, Weekly Devotional, Moms United Group, de Mom Squad Community of wat dan ook voor jullie betekent. Het raakt me keer op keer te lezen dat jullie geholpen zijn door wat we doen. Dat je dichter bij God leeft. Dat je meer rust hebt gekregen in je gezin door onze tips. Dat je het gevoel hebt gezien en geliefd te zijn, of gewoon opluchting en herkenning vindt doordat je weet dat je niet de enige bent die soms struggelt. Het meest word ik geraakt door jonge moeders die net een baby hebben en het Kraamjournal hebben gehad:

“Ik vond het zo moeilijk, die eerste weken. Jouw verhalen en die van de anderen uit het boek, hebben me echt een zekerdere moeder gemaakt. Dankjewel dat je dit boek mocht maken!”

Maar ook dit, van een member:

“Ik geniet van deze beweging vrouwen die met elkaar connect en deelt.”

En zo zijn er nog veel meer reacties. Als ik dat allemaal hoor, weet ik: Heer, het is al het werk meer dan waard. 

Volgers, dankjewel dat je je kostbare tijd spendeert aan onze blogs, mails, membermaterialen of wat dan ook. Members, natuurlijk is het membership tof voor jullie zelf. Maar zonder jullie kunnen we niet bestaan. Dus dankjewel voor je committment.

Samen met het team toppers dat nu meewerkt ga ik een nieuw jaar Power to the Mama’s tegemoet, samen met God als Leider. Ik kan niet wachten! En jullie?

Tof dat je er bent!

Elke maandag bemoediging, inspiratie en een overzicht van de laatste blogs ontvangen?

 

Schrijf je in voor de Monday Maildate! 

 

Het is gelukt! Je ontvangt zo gelijk het e-book in je mailbox en maximaal 5 keer per maand onze Monday Maildate en Maildate Special. Superleuk! Mocht je de mails toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je altijd uitschrijven.