Dit blog van Esther deed mij denken aan een opdracht die ik onlangs kreeg: neem 10 ballen. Probeer ze allemaal in de lucht te houden. Lukt niet hè? Natuurlijk een onmogelijke opdracht en een manier om mij te laten nadenken over iets. Dat ‘iets’ stipt Esther hier precies aan.

“Zien we elkaar vrijdagochtend weer?” vraagt mijn gebedsmaatje mij. En tja, daar zit ik dan met mijn zojuist geschreven stukje over ‘trouw zijn aan jezelf.’ Want ik houd ervan om samen met haar weer te bidden en ons hart te delen. En ja, het is ook nog eens gezellig. En ja, ik heb ’s morgens wel tijd. Maar… ’s middags zal het langverwachte feestje van mijn jongste zoon zijn. Met 6 andere jongens naar het bos, lasergamen J En omdat ik mezelf al aardig ken weet ik dat het me stress geeft van tevoren om alles klaar te hebben, om de boel aan kant te hebben vóór het weekend start en om ook nog heel eventjes een moment van rust te kunnen hebben. Dus antwoord ik: “Ik skip deze keer onze gebedsochtend, we pikken het weer op over 2 weken.” Als ik haar later weer zie, leg ik uit waarom ik dit keer koos voor ‘nee’ tegen onze gebedstijd en voor ‘ja’ tegen mijzelf. Gelukkig begrijpt ze het helemaal en…geeft me zelfs een compliment! Ze kent me een beetje en weet dat ik het niet makkelijk vind om ‘nee’ te zeggen.

Wat heeft dit te maken met trouw zijn aan jezelf? Alles! 🙂 Jij kent jezelf ongetwijfeld best goed en als jij weet dat je op bepaalde momenten teveel prikkels krijgt wat jou uitput, mag jij leren om te kiezen die momenten te vermijden. Om er ‘nee’ tegen te zeggen. Als jij weet dat je graag veel dingen doet voor anderen maar daardoor die hoognodige me-time vaak mist, mag jij leren om ‘nee’ te zeggen tegen alweer een vraag om hulp.

Onlangs las ik dit: “Ik heb geleerd mijzelf te respecteren” en dat bleef me zo bij. Respecteer ik mijzelf? Respecteer ik Gods maaksel, Gods plan en bedoeling? Want Hij heeft jou en mij gewild en bedacht. Hij houdt zo weergaloos van jou en mij, ongekend! Zou ik dan niet van mijzelf houden, mezelf respecteren?

Trouw aan jouw unieke zijn
Wees trouw aan jouw eigen unieke zijn! Niemand kan voor jou invullen wat jij nodig hebt, wat het beste is voor jou. Alleen als je dicht bij je Schepper leeft en je hart, gedachten en gevoelens op Hem afstemt zal je nog veel beter tot je recht kunnen komen. “Tot mijn recht komen? Het gaat toch om God?” Juist! Herinner je je het nog: “Heb de Heer jouw God lief… en je naast als jezelf.” De volgende vraag kan confronterend zijn, maar slaat misschien wel de spijker op zijn kop: Zorg jij soms beter voor de ander dan voor jezelf?

Houden van jezelf en zorgen voor jezelf, is zorgen voor Gods eigen schepsel: uniek en kostbaar. En door goede zorg en trouw zijn, eer je God en kom je nog meer in de vorm die God bedoelt.

“Want wij zijn Zijn maaksel, geschapen in Christus Jezus tot goede werken, die God tevoren bereid heeft zodat wij daarin mogen wandelen.” Efeziërs 2:10

Met nadruk op wan-de-len. Er staat niet ‘rennen’. 😉 Elke dag weer mag je, in alle ontspannenheid, keuzes maken die goed zijn voor jou en daardoor tot zegen zijn voor anderen. Altijd in verbondenheid met Hem!

Denk hier maar eens over na:

  1. Zijn er op dit moment situaties waarin jij teveel van jezelf vraagt? Wat niet goed is voor jouw geest, ziel & lichaam?
  2. Durf je daarin keuzes te maken, om ‘nee’ te gaan zeggen of misschien wel ‘ja’ tegen iets anders? Hoe ga je dit doen?
  3. Is er iets wat jij al een tijd graag wilt doen maar waarin je jezelf geen voorrang durft te geven? Go for it girl! 🙂

Veel zegen met nadenken over al het stof dat is opgewaaid. Blijf dicht bij Hem en praat erover met en goede vriendin en ook je partner als het nodig is!

Liefs, Esther Arentsen

foto credits: www.theotherlisashea.com

Daniëlle Koudijs

| Oprichtster van Power to the Mama’s | Moeder van bijna drie | Getrouwd met Jos | Liefhebber van dure Italiaanse wijn | Ondernemend | Houdt van schrijven en aanbidden |

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.