Beste 2019, daar ben je dan. Het is tijd om mevrouw stofzuiger de laatste dennennaalden op te laten slurpen en het oliebollenvet weg te brengen. Het moment voor een stukje reflectie is aangebroken. Ik kan weer een beetje op adem komen. 2018 heeft ons haar laatste twee maanden namelijk een flinke overload aan prikkels bezorgd.

Beste 2019, het ging van Sinterklaasjournaal en schoen zetten naar Stille Nacht en sterretjes. En van Wie zoet is krijgt lekkers, stuitert naar bed toe naar Luid klokjes kling, laad de boodschappen maar in. En van O, nog een oudergesprek! naar de verjaardag van onze jongste telg.

Beste 2019, ik hoop met jou een betere deal te sluiten dan met 2018. Zo wil ik bewuster naar kerst toe leven binnen de geloofsopvoeding van de kinderen. Kun je misschien zorgen voor wat minder ruis en meer bewustwording? Meer grenzen en minder toezeggingen? Vandaag de dag zouden we haast het Kerstkind met het badwater weggooien vanwege de belachelijke hoeveelheid familiebijeenkomsten waarmee de maand december ons opzadelt.

Beste 2019, wat gaat het hard. De agenda wordt alweer druk volgekrabbeld. Het gezinsleven vraagt aandacht, ons werk nemen we met telefoon en laptop mee naar huis. De 10-minutengesprekken worden vervolgd en de ziektekiemen dansen in het rond.

Beste 2019, de tijd tikt door. Ik zie mezelf vorig jaar nog 2018 verwelkomen. Alle clichés zijn waar. We mogen toch niet vergeten waar het écht om draait? We wensen elkaar een gelukkig nieuw jaar toe, terwijl we er geen erg in hebben dat het al 2019 jaar geleden is dat onze Redder naar de wereld is gekomen. We leven er op los terwijl Hij weer in aantocht is.

Beste 2019, de seizoenen verstrijken en de wereld schreeuwt om redding. Ben jij het jaar van Jezus’ wederkomst? Als we dat toch eens wisten. Maar Hij komt, Hij komt! en vol verwachting klopt ons hart! Dát weten we zeker. Dus laat mij tijd hebben om Jezus te ontvangen wanneer het zo ver is. Want alleen God weet het uur dat de Zoon Zijn gezicht laat zien en ons komt halen. Dan wil ik voorbereid zijn en klaar staan. Hoe druk ik het ook heb.

Foto: Pexels

 

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.