Op de achterbank klinkt wat gemompel en een volmondig Amen! uit Mads z’n mond. “Mam, ik heb net gebid,” zegt hij. Meestal verbeter ik gelijk zijn grammatica, maar nu laat ik hem even gaan. “Want ik wil naar de Hemel,” vervolgt hij.

“Naar de hemel?”, vraag ik hem verbaasd terwijl ik de auto op onze parkeerplaats zet. “Ja, want dan kan ik bij God zijn,” gaat hij verder. “Ja dat lijkt mij ook wel mooi. Maar Mads, ik ga pas naar de hemel als ik dood ben,” floept eruit voor ik er erg in heb. “Dan pas?”, vraagt hij verbaasd. Dus leg ik hem uit dat je naar de hemel gaat als je tijd hier op aarde erop zit. Als je in God en Jezus gelooft tenminste.

“Maar dat geloof ik wel hoor mama. Ik wil ook gedoopt worden. Want ik wil bij Jezus horen,” ratelt hij door zonder te stoppen.

Ik sta even met mijn mond vol tanden. Het zal vast komen doordat hij vandaag het Pinksterfeest gevierd heeft op school, maar zo overtuigd van zijn geloof is hij nog nooit geweest. Nog niet zo lang geleden wilde hij niet eens bidden voor het slapen gaan. Maar dat is de laatste tijd ook anders geworden, bedenk ik me ineens.

“Maar ik heb gebid dat ik met Jezus mee mag op de wolk naar de Hemel. Om bij God te zijn. Want dat wil ik,” besluit hij zijn betoog. “En ik wil gedoopt worden mama, want dat ben ik nog nooit,” zegt hij. “Nee, maar wel opgedragen hoor. We hebben jou opgedragen aan God en gevraagd of Hij heel goed voor jou wil zorgen,” leg ik hem uit. “Ja mam, jullie hebben mij heel hoog opgetild bij God hè, toen was ik heel dichtbij,” concludeert hij al lachend.

We praten nog even over dat als je aan Jezus vraagt of Hij in je hart komt wonen je dan ook al bij Jezus hoort, dat hij echt wel gedoopt mag worden als hij wat ouder is en dat de hemel een hele fijne plek is maar ik hoop dat ik voorlopig nog wel even van hem mag genieten hier op aarde. Of hij alles begrijpt weet ik niet, maar er zijn een hoop zaadjes geplant vandaag en ik ben getuige geweest van een ontzettend mooi, groot geloof dat alleen kinderen kunnen hebben. Dat heeft me denk ik nog het meest geraakt. Want ik wil ook bij Jezus horen, net zoveel als mijn zoon.

 

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.