Het is weer vrijdag blijdag! En ook vandaag gaan we dankbaarheid tonen 🙂

Dankbaarheid is de kortste weg naar geluk, las ik ergens op internet. En ik denk dat het zo is. Hoe kunnen al die mensen in derdewereldlanden anders soms zo gelukkig overkomen in hun situatie? Dat vraag ik me wel eens af.

Je hoeft echt niet altijd positief te zijn over alles. Klaagliederen en klaagpsalmen bestaan ook niet voor niets. Maar wat je vaak in die teksten wel ziet, is dat er ergens een dankbare toon ontstaat. Als je kijkt naar Klaagliederen, zul je zien dat er in hoofdstuk 1 en 2 alleen maar ellende wordt beschreven. Maar op de helft van hoofdstuk 3, vanaf vers 21, verandert de toon: Toch geef ik de hoop niet op! En vers 22 vervolgt met: Genadig is de Heer want wij zijn nog in leven. En in vers 31 lees je: want de Heer verwerpt niet voor eeuwig. Als Hij leed berokkent, ontfermt Hij zich ook, zo groot is Zijn genade (vers 32).

Ik vind dit zo bemoedigend. Het laat een soort bereidheid zien: ik laat mij niet terneerdrukken door mijn omstandigheden!

Oké, misschien niet helemaal een blije tekst, maar wat ik ermee probeer te zeggen is dat er altijd, altijd, altijd iets is om dankbaar voor te zijn. Misschien heb jij heeeeel veel om dankbaar voor te zijn. Misschien bemerk je bij jezelf dat je deze week dankbaarder bent geworden voor jouw eigenschappen als moeder. Misschien ben je zelfs voor iemand dankbaar op dit moment! Vier het maar weer lekker! Laat het die persoon weten, het kan heel bemoedigend werken om iemand een appje of mailtje te sturen met woorden van lof. Zo is het niet alleen jouw Vrijdag Blijdag, maar ook die van die ander 😉

Fijn weekend lieve mensen!

Daniëlle Koudijs

| Oprichtster van Power to the Mama’s | Moeder van twee | Getrouwd met Jos | Liefhebber van dure Italiaanse wijn | Ondernemend | Houdt van schrijven en aanbidden |

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.