Dag mama’s!

Vandaag is dag 10 van de challenge! En net als vorige week vrijdag doen we ook vandaag weer Vrijdag Blijdag! Het is tenslotte bijna weekend. 🙂

Afgelopen week hebben we ingezoomd op Bij Jezus Zijn. Jolanda en ik hopen van harte dat jullie ook echt mooie momenten met Jezus hebben gehad. En we hopen ook dat je geprikkeld bent om die momenten (vaker) te gaan creëren in de toekomst. Want Hij is het zo waard en het is zo fijn om in Zijn rust te zijn!

Als ik tijd maak om bij Hem te zijn, dan doet dat altijd iets met mij. Ik word er in ieder geval rustig van. Soms helpt het me om voor een gesprek met een student even af te stemmen op Hem. In het gesprek vind ik dan veel vaker de juiste woorden en heeft het gesprek meer diepgang dan wanneer ik dit niet doe. In huis merk ik vaak dat er meer rust is als ik vaker m’n best doe om bij Jezus te zijn. Zijn rust en Zijn licht reflecteert dan duidelijk op m’n werk en thuis. En daardoor zet ik hen ook weer in het licht. 😉

Echt, dit lukt ook mij veel te weinig (ik heb niet voor niets deze challenge op mijn hart gekregen, haha). In ieder geval zijn dit momenten om dankbaar voor te zijn en ook om te onthouden. Maar vergeten, daar zijn wij moeders ook best goed in… 😉

Daarom danken wij U, onze God, en prijzen wij Uw Luisterrijke naam 1 Kronieken 29:13 (NBV)

Vandaag mag je dan ook weer opschrijven waar je dankbaar voor bent, zodat je op een later moment kunt terugkijken naar wat deze week je heeft gebracht. Misschien bemoedigt het je op het juiste moment weer om Jezus te zoeken en even bij Hem te zijn. Hoe kun je dit doen?

  • Noteer je dankpunten daar waar jij de afgelopen twee weken iets hebt bijgehouden over de challenge. Mijn advies is nog steeds het journal wat ik heb gemaakt, de notities of een journal app op je telefoon of een notitieboekje waar je met pen in schrijft (wat als docent nog steeds m’n voorkeur heeft i.v.m. het leerproces wat schrijven in zich heeft). De Bijbelapp van You Version heeft trouwens ook een notitie optie. Kun je gelijk de Bijbelteksten erin zetten en er een mooi plaatje van maken.
  • Maak daarnaast een kaartje van het mooiste (of een paar mooiste) moment van afgelopen week en schrijf daar je favoriete Bijbeltekst bij. Hang het kaartje op een voor jou zichtbare plek zodat je wordt herinnerd aan deze fijne week.

Heb je niets bijgehouden afgelopen weken maar voel je toch de behoefte dingen te gaan opschrijven? Klik hier voor het door mij gemaakte Did It Myself Journal. Bij de HEMA heb je voor €1,50 al leuke notebooks (bijvoorbeeld die van de weggeefactie van een paar weken geleden). En een gewoon A4’tje doet het natuurlijk ook al goed 🙂

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.