Deze week zijn we dieper ingegaan op Prediker 3. In het blog van maandag las je dat alles een tijd heeft. Later deze week las je dat Prediker ook adviseert te genieten van het leven, in het nu. We lazen ook hoe Esther met haar ‘tijd’ worstelt en tegelijk tot het besef kwam dat ze eigenlijk nu ook haar talent al inzet. 🙂 Een mooi weekje dus waarin alle kanten worden belicht. 

Tegelijk is dit ook de laatste week van deze challenge. En ik ben heel benieuwd naar wat je hebt geleerd deze weken. Daar gaan de vragen van vandaag over en daarbij een aanmoediging om de komende weken zelf verder te denken over jouw talent, jouw plek, jouw tijd.

  1. Welk deel van deze challenge heeft jou het meest aangesproken en waarom? 
  2. Wat heb je over jezelf geleerd? Wat waren eyeopeners? Waar had je moeite mee? Waar ben je blij van geworden? 
  3. Als je kijkt naar jouw rol als moeder, welke talenten zet je dan allemaal in zonder dat je er echt bij stil staat? 
  4. Als je kijkt naar jezelf als vrouw en mens, waar word je dan het meest blij van? 
  5. In week drie lazen we over de olie die blijft stromen, wat symbool staat voor datgene wat jij uren achter elkaar kunt blijven doen. Wat is jouw olie? Waar kon jij als kind uren mee bezig zijn, en nu misschien nog als er geen mitsen of maren zijn? 
  6. Wat heeft deze week jou voor inzichten opgeleverd als je kijkt naar het begrip tijd? 
  7. Is het jouw tijd om iets met je talenten te doen? Waarom wel/niet? 
  8. Ben jij voor je gevoel je talenten aan het begraven, of is het nog niet de tijd om uit te stappen? 
  9. Als het tijd is om uit te stappen, wat ben je dan aan het doen of wat ga je doen? Als je het niet weet, begin klein. Misschien is er in jouw gemeente wel een plek waar je jouw talenten kunt ontwikkelen! Want vergeet niet dat gaven en talenten mogen groeien. Je hoeft niet gelijk ergens goed in te zijn! 
  10. Als je het gevoel hebt dat je je talent begraaft, wat zorgt er dan voor dat dit gebeurt? Is er angst, verdriet, teleurstelling? Mocht je hier last van hebben, dan wil ik je echt adviseren er iets mee te doen. Want dan heeft de vijand meer vat op je dan mag. Praat eens met een goede vriendin of een pastoraal werker uit de kerk. Je bent namelijk gezegend met gaven en talenten om een ander ermee te dienen, tot eer van Hem. Ik bid je wijsheid en zegen toe in het proces dat je doormaakt! 

Dit waren de vragen voor vandaag! Ik ben benieuwd welke inzichten je hebt gekregen. Als je er iets over wilt delen dan mag je altijd een privéberichtje sturen of een reactie plaatsen!

Lieve groet,

Daniëlle

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.