Gisteren hebben we gelezen dat Asaf zijn eigen reiskit had wat betreft het wandelen met God. Deze post gemist? Check dan nog even deze link. Weten hoe je kunt wandelen met God helpt al veel tijdens het ‘doen’. Daarom vandaag de mogelijkheid om je eigen, bij jou passende, reiskit te maken. Baadt het niet schaadt het niet, heb je geen tijd om hier concreet mee aan de slag te gaan? Ook goed. Zoals elke keer geldt nu ook: erover nadenken doet ook wat 😉

Asaf zijn reiskit
In de tekst van gisteren, kunnen we lezen dat Asaf zijn reiskit bestaat uit de volgende onderdelen:

  • God gehoorzamen
  • Niet gaan praten als dwazen, maar wijs zijn en trouw zijn aan de medegelovigen
  • Gods heiligdom binnen gaan en dichtbij Hem zijn
  • God vertrouwen, vandaag, morgen en in de toekomst

De afgelopen weken hebben we ook steeds weer gelezen en geleerd dat als je in Gods licht bent, dichtbij Jezus bent, je bijna niet anders kan dan veranderen naar Zijn beeld. Bij Hem zijn lijkt dan ook een sleutel te zijn in het blijven wandelen met God. Als je kijkt naar Asaf zijn reiskit, staat bij God zijn ook in het rijtje. Hij wist duidelijk dat dit nodig was, ook om zijn taak als liedzanger en psalmschrijver uit te kunnen voeren. Want zoals je gisteren ook kon lezen, ging zijn geloofsleven niet over rozen. Hij kende twijfels. De diepe dalen en de hoge bergen heeft hij ook gekend.

Jouw reiskit
Nu de grote vraag… waar wordt jouw reiskit mee gevuld? Wat helpt jou om met Hem te wandelen?

Omdat ik graag wil dat dat wat je bedenkt echt van jou is en bij je past, doe ik hier een slechts paar suggesties. Wat het wandelen met God makkelijker kan maken:

  • Gebruik maken van een Bijbels dagboek
  • Maken van een playlist van christelijke liedjes die je mooi vindt en jou inspireren
  • Biblejournaling
  • Zingen of muziek maken waarbij je bijbelteksten uitzingt of verwerkt in de muziek
  • Praten met een mede gelovige over de vragen die je hebt
  • Een gebedsmaatje zoeken

Verder wil ik je aansporen na te denken over wat je fijn vindt, waardoor je God echt ervaart, wat je een prettige manier vindt om in Gods Woord (waar de wijsheid in te vinden is ;-)) bezig te zijn. Wil je meer inspiratie? Kijk dan ook eens in de besloten Facebookgroep. En post vooral ook daar nieuwe suggesties!

Fijne week!

Groetjes Daniëlle

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.