Deze tip is belangrijk voor zowel je gezin als voor de relatie tussen jou en je partner. Helaas wordt dat laatste nog wel eens onderschat. Daarom richten we ons in deze tip op jullie als stel.

Smeed een band

Samen herinneringen maken is ontzettend waardevol. Het smeedt een band, legt verbindingen tussen jullie harten, creëert een bodemloze put aan herinneringen waardoor je (als het goed is) een lach krijgt op je gezicht als je er aan denkt.

Zoek in je netwerk naar mogelijkheden

Het enige nadeel: samen dingen ondernemen vergt enige organisatie. Goede oppas regelen, speeldates vinden zodat je samen even weg kunt, de kids een nachtje uit logeren… het is niet altijd makkelijk te regelen. Maar als het lukt, is het zo fijn! Daarom is het meer dan de moeite waard om in je netwerk te blijven zoeken naar mogelijkheden.

Samen dingen doen en herinneringen creëren werkt ook ontspannend. Wij hebben sinds kort eens per twee weken op donderdagavond oppas. De ene keer gaan we samen winkelen, de andere keer drinken we een kop koffie in de stad en eens in de zoveel tijd gaan we een keer naar een voorstelling, de film of uit eten. Ook al zijn het een paar uurtjes, we zijn echt even samen. Even geen langdurig naar-bed-breng-ritueel of eeuwige after bedtime opruim-sessies. Nee: het is die keren echt even tijd voor Mr. & Mrs. Koudijs.

Samen bouwen aan relatie en toekomst

Doordat we samen even weg zijn, bouwen we aan onze relatie en onze toekomst. Daarbij vinden wij het echt leuk om dingen te ondernemen. Mijn man en ik willen bijvoorbeeld volgend jaar samen onze wijnkennis gaan bijspijkeren en wijnproeverijen bezoeken. Gewoon omdat het leuk is en het echt een andere wereld is dan die van de luiers, slaapjes en fruithapjes.

Niet omdat het moet, maar omdat jullie een toekomst hebben samen

Ga dus niet per se samen iets doen ‘omdat dat ook nog moet’, maar omdat jij en je man sámen een toekomst hebben. Samen tijd doorbrengen is dus in feite een lange termijn investering. Doe wat past binnen jullie mogelijkheden en doe vooral wat bij jullie past. En schroom niet om eens gek te doen. Ga op dansles, neem een zangworkshop, doe een kookworkshop of ga samen schaatsen. Gegarandeerd plezier voor lange tijd én nieuwe gespreksstof!

Deze mini-balans-in-je-relatie-challenge is ontwikkeld in samenwerking met Pro Life, de christelijke zorgverzekeraar. De inhoud is van Power to the Mama’s zelf. Samen vinden we gezonde relaties belangrijk, omdat deze de basis zijn voor gezonde gezinnen. Pro Life weet dat er in deze maatschappij vaak een druk ligt op relaties. Daarom stimuleren zij het met elkaar blijven verbinden en vergoeden zij christelijke relatietherapie vanuit de aanvullende verzekeringen. Kijk voor meer informatie op www.prolife.nl/zorgenvoorelkaar 

YES! Als je jouw e-mail achterlaat*, krijg je een gratis e-book met een reflectie tool waarmee 2021 lekker kan beginnen!

*Je geeft ons toestemming maximaal drie keer per maand een Update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. Uitschrijven kan altijd. 

Het is gelukt! Je ontvangt zo gelijk het e-book in je mailbox en maximaal drie keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je de Updates toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.