De eerste challenge was bewust ja zeggen tegen je relatie. Dit heeft ook alles te maken met elkaar op nummer 1 zetten. I know, supermoeilijk en een grote uitdaging als je kinderen hebt. Zeker als je een schare jonge kinderen door je huis hebt denderen.

Door met elkaar kleine momentjes te creëren en die te waarderen als groot goed, ben je op die momenten even geen mama of papa, maar geliefden. Echt waar, dat kan al door de kleinste momentjes echt voor jullie samen te maken.

 

Hoe je kleine momentjes samen kunt creëren? Hier een aantal tips!
  • Kinderen in bed? Drink eerst eens een kop thee, koffie of een drankje samen en bespreek hoe je dag was
  • Doe één keer per week op een avond een bordspel of andere activiteit waarbij je tegenover elkaar zit
  • Slapen je kinderen nog een beetje op tijd? Bestel eens eten voor als de kinderen slapen. Dek wel de tafel mooi en steek een kaarsje aan, dit is jullie romantic dinner!
  • Slapen je kinderen na 21u pas en zijn ze groot genoeg om even alleen thuis te blijven? Maak er dan een gewoonte van om eens per week na het eten een avondwandeling te doen met z’n tweeën.
  • Ben je samen thuis en spelen de kinderen lekker samen? Plof eens naast elkaar op de bank en zit gewoon even lekker tegen elkaar aan. Ook al duurt dit maar 3 minuten, het is superfijn! En ook je kinderen zien dat jullie elkaar liefhebben, wat een goed voorbeeld geeft van hoe een fijne relatie kan zijn.
  • Geef elkaar elke ochtend en avond een knuffel of een kus en doe dit met echte aandacht.
  • Spreek met elkaar af dat je eens per maand een avond of dagdeel (als je oppas kunt vinden) samen doorbrengt en het NIET over de kinderen hebt. Superlastig, maar heel waardevol. Lukt het je niet om dat superschattige momentje van die middag te delen met je man? Spreek dan af dat je het 7 minuten over de kinderen hebt en daarna alleen maar oog voor elkaar hebt 😉
  • Stuur elkaar lieve appjes of stop eens een lief kaartje in elkaars werktas zonder dat de ander het ziet. Wordt hier heel goed ontvangen.

Pro Life weet dat er in deze maatschappij vaak een druk ligt op relaties. Daarom stimuleren zij het met elkaar blijven verbinden en vergoeden zij christelijke relatietherapie vanuit de aanvullende verzekeringen.. Kijk voor meer informatie op www.prolife.nl/zorgenvoorelkaar 

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.