“Volgend jaar wil ik een kerst zonder antibiotica of koortsverlagende middelen.” zie ik voorbij komen op mijn prive tijdlijn op Facebook. 25 december 2016 zou ik aanbidding leiden tijdens de kerstdienst, maar helaas moest ik thuisblijven omdat er twee zieke kinderen waren. Beide met oorontsteking en antibiotica. Jesse, de jongste, heeft daarvoor en daarna nog heel wat oorontstekingen gehad. Wat een jaar is het wat dat betreft geweest.

Een jaar van vele ziekenhuisbezoeken, onderzoeken, een moedergevoel dat ontevreden bleef en andere onderzoeken afdwong, veel koorts, teveel antibiotica, veel dagen thuis van m’n werk op school, een uitkomst die alles te maken had met een minder ontwikkelde weerstand, uiteindelijk de keus om helemaal thuis te zijn erop vertrouwende dat God zou voorzien in de financiën en temidden van al deze chaos, wanhoop en onzekerheid een ziek jongetje dat ondanks alles zijn best deed om vrolijk te blijven. Wat een bikkel is het geweest en wat een heerlijk joch is het nog steeds. Meer dan ooit, nu zijn weerstand met stappen vooruit gaat sinds we op het juiste spoor zitten. We zijn er nog niet, maar ik geloof echt dat dit de laatste winter is waarbij zijn oren een probleem zijn. 🙂

Buiten het hele traject rondom Jesse en de keuzes die daarbij hoorden, was het best een mooi jaar. Ik heb veel geleerd over mijzelf en ons gezin. Nieuwe prioriteiten leren stellen, meer in vertrouwen gaan staan in wie ik ben en waar ik goed in ben. Onze kids zijn echt de leukste 😉 De oudste gaat na de kerstvakantie naar school, is er echt aan toe. We sluiten een bizar jaar af, en een nieuw tijdperk staat op ons te wachten, niet alleen prive. Ook voor Power to the Mama’s.

Het jaar 2017 van Power to the Mama’s

2017 was wat PTTM betreft een bizar jaar. Wat is er veel gebeurd en wat heb ik en het team veel mogen doen waarmee we jullie konden bemoedigen! Kroon op alles is wel het Kraamjournal denk ik. Wat is dat boek bijzonder mooi geworden en een aanwinst voor de christelijke boekenwereld (al ben ik natuurlijk bevooroordeeld…). Maar ook het Dank & Gebedsboek is gaaf en het Mama Event van afgelopen mei was supertof. Echt enorm veel om dankbaar voor te zijn!

Het team 🙂

Wat hebben we inmiddels een superteam van creatievelingen, goede schrijvers en professionals. Dames (en Dennis) ik ben jullie echt zo ontzettend dankbaar voor afgelopen jaar! Super bedankt voor alles. Volgend jaar gaan we hiermee verder en gaan we nog meer van jullie horen!

Bereik

Maar waar ik echt blij om ben en dankbaar voor ben, is dat er via de website ontzettend veel moeders bereikt zijn. Zo’n 70.000 unieke bezoekers hebben de site bezocht. Er waren meer dan 200.000 pageviews. DAT IS TOCH BIZAR VEEL? En ook de challenge van afgelopen november is weer door honderden moeders gevolgd. Ongekend! Mijn wens, gebed en hoop is dat alle Woorden van God die door de pagina’s, teksten en mails bij die moeders zijn binnengekomen, doorwerken. Dat jullie (want het gaat waarschijnlijk ook om jou, die-hard fan die een jaaroverzicht gaat lezen ;-)) God meer gaan ervaren in je leven en je als moeder gesterkt voelt door Hem op momenten dat je dat nodig hebt (ook al merk je dat pas achteraf).

En dan 2018 🙂

Jaaaaaa! 2018! Ik ben zo benieuwd naar hoe dat jaar gaat zijn. We zullen het weten aan het eind van volgend jaar. Maar natuurlijk heb ik wel wat wensen en plannen.

Mijn eerste plan, schrik niet, is minder hard werken voor dit platform. Afgelopen jaar was gekkenhuis. Kan ook niet anders, gezien alle producten en initiatieven die er waren. En het was goed, super leerzaam en fijn om te doen. Maar tijdens de challenge, werd me duidelijk dat volgend jaar anders wordt. Tijdens de teamdag in september had ik al uitgesproken dat ik de indruk heb dat 2018 een jaar van stabiliseren en professionaliseren gaat worden. Op dat moment had ik nog geen idee wat dat zou inhouden. Nu nog steeds niet helemaal, maar wat ik wel weet is dat er komend jaar niet 20 dingen tegelijk opgestart gaan worden. 😉 Dat wat er is blijft en gaat door.

Blogs

De blogs blijven, maar we gaan naar een meer gestructureerd systeem toe waardoor het voor mij achter de schermen makkelijker wordt qua redigeren, uploaden en inplannen van blogs.

M.U.G.

Het M.U.G. materiaal gaan we verder uitwerken! Zolang er voldoende giften komen kan dit gratis worden aangeboden.

Nieuw boek 🙂

En er komt ook echt een nieuw boek voor alle mama’s. As we speak wordt daar door meerdere teamleden hard aan gewerkt en zal dat half april ongeveer verschijnen.

MAMA Event

Wat mij betreft komt die er zeker weer in 2018. Of dat gaat lukken en wanneer het dan zal zijn, communiceren we via de website en Social Media.

Faith Mama

Hopelijk komt het zover dat de Faith Mama workshop op meerdere plekken in Nederland beschikbaar komt door het inzetten van co-trainers. Momenteel zijn we in het team aan het bekijken wie dit zou willen/kunnen doen.

Faith Mama Relax Weekend de Luxe

Oke… een nieuw dingetje dan. Momenteel wordt er hard gewerkt aan een Faith Mama weekendprogramma (relaxmomentjes, de Faith Mama workshop en nog meer leuks) op een prachtige locatie in Italië. Over niet al te lange tijd komt er meer info beschikbaar. Maar ben je toe aan een lang weekend waarin je tijd hebt voor jezelf en God, op een prachtige locatie in een land waar gastvrijheid nog echt is… begin dan vast met sparen en houd het weekend van 4 t/m 7 mei of 21 t/m 24 september vrij. En regel alvast wat oppas indien nodig. 😉

Webshop en advertorials: dat waar geld mee wordt verdiend

Afgelopen zomer is de webshop geopend. Hierin staan verschillende producten en boeken. Ook zijn er afgelopen jaar een aantal advertorials geschreven (een blog voor een bedrijf/organisatie tegen betaling). Het geld dat met de webshop en advertorials wordt verdiend, wordt gebruikt om het platform in de lucht te houden en door te ontwikkelen. Er zit heel veel tijd in en veel mensen werken voor niets of weinig mee, maar sommige dingen kosten gewoon geld. Een goede website, ontwerpen en vormgeving, drukkosten, verzendkosten, kinderopvang om ongestoord te kunnen werken aan dit platform, belasting, verzekeringen… en dat is vast niet alles. Om die reden zijn er semi-commercieële activiteiten op de site. In 2018 zal dat blijven, om te kunnen doen wat we doen en door te kunnen ontwikkelen. Maar het is niet de bedoeling dat PTTM een über commercieel platform wordt.

Mocht je een bedrijf of organisatie hebben en heb je interesse in een advertorial of advertentie op de site? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of info@powertothemamas.nl

Werk en Privé

Afgelopen kerst brachten we door met elkaar en onze familie. Zonder antibiotica en koorts verlagende middelen. Yeah! Wat hebben we kunnen genieten van onze jongens (die ook nog eens allebei jarig zijn in deze periode). De challenge eindigde net voor kerst. In de laatste weken van de challenge besefte ik hoe veel Power to the Mama’s ‘neemt’ van mijn privetijd. Voor jullie beeldvorming: om alles te regelen, plannen, schrijven, redigeren, bestellingen verwerken, administratie, blogs klaarzetten etc. ben ik afgelopen jaar gemiddeld zo’n 20u per week bezig geweest. Uitschieters m.b.t. de challenge en de boeken niet meegerekend. Officieel heb ik zo’n 12u per week voor Power to the Mama’s. Er is dus een gat. Dat gat wordt te vaak gevuld op avondjes, in een weekend, of even tussendoor. Voor mij stress en voor de kids en m’n man niet altijd fijn. En dat moet dan ook echt anders komend jaar. Zeker als ik in mei weer met mijn baan op school begin. Minder van alles, meer van het beste. Meer overdragen en andere dingen niet meer doen.

IK DOE DIT ALLES MET LIEFDE. En dat blijf ik ook doen. De basis voor Power to the Mama’s is gelegd afgelopen jaar. Komend jaar verstevigen we die basis en bouwen we door. Samen met het team, samen met God en hopelijk samen met jou. Meer van het beste! Dank voor jullie vertrouwen en jullie trouw.

Dus Dag 2017 en Hallo 2018. Namens het hele team wens ik jullie een superfijne jaarwisseling. Op naar een mooi, gezegend nieuw jaar.

Liefs Daniëlle
& Team Power to the Mama’s

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.