God is never too busy to listen. Don’t be too busy to talk to Him.

 Tegenwoordig lijkt het soms wel een wedstrijd om wie het meeste te doen heeft. Alsof een drukke agenda je status geeft.

Nou, mij geeft het alleen maar stress. Als ik het te druk heb, dan is er geen ruimte voor ontspanning. Ik kom dan slecht in slaap en kan me niet concentreren. Bijbel lezen gebeurt niet meer en al het geestelijk voedsel dat ik probeer in te nemen blijft in zijn verpakking. Niet echt handig.

Het doet me altijd weer denken aan Marta en Maria. Marta was druk met verzorgen. Ze had geen tijd om bij Jezus te zitten. En op het moment dat ze met Hem kon praten gaf ze Hem een snauw, omdat ze vond dat Hij wel even tegen Maria kon zeggen dat ze moest helpen. Maar dat deed Jezus niet. Maria had namelijk het beste deel gekozen door bij Hem te zitten.

Bij Jezus zijn en in gesprek zijn met God (dat is bidden) is het beste deel. Dat betekent niet dat je geen werk mag verzetten. Dat moet immers ook gebeuren. Vergeet alleen het beste deel niet en maak daar ook tijd voor. Gelukkig is God geduldig.

Wanneer plan je weer een date met Hem? In de Weekly Devotional geven we je in ieder geval elke week 7 korte aanzetjes!

Lieve groet,

Daniëlle Koudijs

PS. Nog geen member? Als welkomstcadeau krijg je nu het Dank & Gebedsboek t.w.v. €14,99
Ben je al wel member? Log dan hier in voor de rest van de Weekly Devotional.

Dag 1

Lees Lucas 10:41-42 BasisBijbel

Maar de Heer Jezus antwoordde haar: “Marta, Marta, jij maakt je bezorgd en druk over allerlei dingen. Maar eigenlijk is er maar één ding nodig. Maria heeft het goede gekozen. Dat zal haar niet worden afgenomen.”

Het einde van het jaar kan enorm druk zijn. Ik zei van de week nog tegen een vriend dat het wel lijkt alsof iedereen nog wat wil afronden en regelen voor 1 januari. Alsof de wereld bijna vergaat.

Dat kan een hoop stress opleveren en je in de modus van doorgaan wurmen, bewust of onbewust.

Reflectie:
Hoe ervaar jij deze periode zo aan het eind van het jaar?
Waar merk jij aan dat het te druk wordt?
Wat vind je fijn aan deze tijd?

Gebed:
Denk even na over hoe jij je voelt in deze laatste periode van het jaar en bid om rust en zegen over alles waar je nu nog mee te maken hebt voor de kerst.

YES! Als je jouw e-mail achterlaat*, krijg je een gratis e-book met een Squad e-Magazine én een Weekly Devotional. Die wil jij toch niet missen? :-)

*Je geeft ons toestemming maximaal drie keer per maand een Update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. Uitschrijven kan altijd. 

Het is gelukt! Je ontvangt zo gelijk het e-book in je mailbox en maximaal drie keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je de Updates toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.