“Be Grateful, always”. Al jaren staat dit wel ergens in mijn huis geschreven. Op het prikbord in de keuken, het krijtbord op de deur, in de status van mijn whatsapp… Misschien staat het ook wel op mijn voorhoofd geschreven. Het geeft me kracht, elke keer als ik het lees, hoor of zie.

Vroeger ging het bij ons thuis (zeker financieel) allemaal niet zo van een leien dakje. Al jong wist ik dat niets vanzelfsprekend is en het heeft best even geduurd los te komen van “wat als dan” gedachten. Ondanks dat heb ik nooit lang ongenoegen gevoeld. Tuurlijk heb ik er wel eens van gebaald dat het bij ons niet voor de wind ging. Maar ik wist ook dat dit niet was wat m’n ouders van tevoren hadden bedacht. Soms loopt het leven gewoon zoals het loopt. En dan heb je twee keuzes: bij de pakken neer gaan zitten of dankbaar zijn voor wat goed gaat en uitreiken naar een volgende stap. Dat heb ik gedaan en kijk waar ik nu sta. Vroeger had ik nooit gedacht nu een prachtig gezin te hebben in een gezellig (koop)huis, twee HBO studies afgerond te hebben (waarvan het grootste deel in combinatie met 32-36u werken) en te doen waar mijn hart ligt: naast m’n werk als docent voor de fun schrijven en muziek maken.

Dit was allemaal nooit gelukt als ik er voor had gekozen om bij de pakken neer te gaan zitten. Ik wil hiermee niet zeggen dat dit je minimale doel moet zijn. Iedereen heeft een andere weg te gaan en andere talenten. Maar het gaat om het principe. Een vriendin van mij zei ooit; falen is niet vallen, maar blijven liggen. Door weer op te staan kun je beter leren lopen. Ik vind dat een belangrijke les. Ik ben dankbaar voor de lessen die ik heb geleerd en de kansen die ik heb gehad en nog ga krijgen. Ik hoop dat mijn kids ook mee krijgen dat je best veel kunt bereiken als je ervoor gaat. God heeft immers het beste voor ogen. Voor jou en voor mij.

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.