Dankbaarheid geeft kracht

“Be Grateful, always”. Al jaren staat dit wel ergens in mijn huis geschreven. Op het prikbord in de keuken, het krijtbord op de deur, in de status van mijn WhatsApp… Misschien staat het ook wel op mijn voorhoofd geschreven. Dankbaarheid geeft kracht, elke keer als ik het woord lees, hoor of zie.

Vroeger ging het bij ons thuis (zeker financieel) allemaal niet zo van een leien dakje. Al jong wist ik dat niets vanzelfsprekend is en het heeft best even geduurd los te komen van “wat-als-dan” gedachten. Ondanks dat heb ik nooit lang ongenoegen gevoeld. Tuurlijk heb ik er wel eens van gebaald dat het bij ons niet voor de wind ging. Maar ik wist ook dat dit niet was wat m’n ouders van tevoren hadden bedacht.

Soms loopt het leven gewoon zoals het loopt

En dan heb je twee keuzes: bij de pakken neer gaan zitten of dankbaar zijn voor wat goed gaat en uitreiken naar een volgende stap. Dat heb ik gedaan en kijk waar ik nu sta. Vroeger had ik nooit gedacht nu een prachtig gezin te hebben in een gezellig (koop)huis, twee HBO studies afgerond te hebben (waarvan het grootste deel in combinatie met 32-36u werken) en te doen waar mijn hart ligt: naast m’n werk als docent voor de fun schrijven en muziek maken.

Dit was allemaal nooit gelukt als ik er voor had gekozen om bij de pakken neer te gaan zitten. Ik wil hiermee niet zeggen dat dit je minimale doel moet zijn. Iedereen heeft een andere weg te gaan en andere talenten. Maar het gaat om het principe.

Een (helaas overleden) vriendin van mij zei ooit; falen is niet vallen, maar blijven liggen. Door weer op te staan kun je beter leren lopen. Ik vind dat een belangrijke les. Ik ben dankbaar voor de lessen die ik heb geleerd, de kansen die ik heb gekregen en nog ga krijgen. Ik hoop dat mijn kinderen ook meekrijgen dat je best veel kunt bereiken als je ervoor gaat. God heeft immers het beste voor ogen. Voor jou en voor mij.

Tof dat je er bent!

Elke maandag bemoediging, inspiratie en een overzicht van de laatste blogs ontvangen?

 

Schrijf je in voor de Monday Maildate! 

 

Het is gelukt! Je ontvangt zo gelijk het e-book in je mailbox en maximaal 5 keer per maand onze Monday Maildate en Maildate Special. Superleuk! Mocht je de mails toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je altijd uitschrijven.