In mijn vorige blog schreef ik over de boodschap uit 1 Korintiërs 13: Liefde faalt nooit.

Ik heb het gevoel dat ik daar toch nog even op door moet gaan, en dan specifiek op de moederliefde (maar vaderliefde kan ook, het gaat in elk geval om de liefde van een ouder voor een kind).

Ik moest namelijk denken aan een liedje dat ik jaren geleden schreef met de titel: ‘De liefde van een moeder’. Ik mocht dit in 2016 opnemen op een cd, samen met Joah die toen 6 was. Dit was natuurlijk een superleuke ervaring, maar het was ook een moment waarop mijn man Jorn en ik erachter kwamen dat Joah een kind is met een extra gebruiksaanwijzing is. Tot op heden hebben we die extra gebruiksaanwijzing nog niet in zijn geheel gevonden. Er zijn natuurlijk dingen die je standaard doet voor elk kind: je zorgt ervoor, geeft het liefde en aandacht. Ik denk dat elke ouder dat van nature doet, maar bij Joah gaat het vaak nog net even anders.

Zo wilde hij bijvoorbeeld niet repeteren voor de opname van het liedje. Hij had het nummer één keer gehoord en zei vervolgens dat hij het kende. Dit frustreerde mij een beetje, want ik wilde natuurlijk dat het goed op de cd kwam te staan en vond dat hij vaker moest oefenen. Maar wonderlijk genoeg zong hij het liedje moeiteloos en was het supersnel opgenomen.

We zaten op dat moment al met hem in een proces van testen en schoolswitch. We kwamen er achter dat Joah hoogbegaafd is. Ik weet nog goed dat de psycholoog tegen mij zei: ‘Je kunt beter een kind hebben dat niet hoogbegaafd is, hoor!’ Ik vond dat toen zo’n vreemde opmerking, maar nu, zes jaar later, begrijp ik wel wat beter waar zo’n uitspraak vandaan komt.

In het hoofd van een hoogbegaafd kind gaat veel net even anders. Joah blokkeert ook gewoon weleens. En als hij eenmaal zijn kant van het verhaal heeft gekozen, dan blijft het daar ook bij. Dan kan ik praten als brugman, maar Joah is niet te overtuigen. Daarnaast gaan sommige dingen hem heel makkelijk af, zoals taal, wiskunde en ICT, terwijl andere vakken hem niet interesseren en veel moeite kosten.

Nu hij in de brugklas zit, verkijk ik me hier nog wel eens op. Joah zegt dat hij iets kent en goed heeft geleerd, maar haalt vervolgens een 3. En dit gebeurt niet één keer, maar is al meerdere keren voorgekomen. Voor de vakken waar hij heel goed in is, hoeft hij helemaal niet te leren. Dus wat hebben we nu bedacht? Planningvrijdag. Op vrijdag nemen we de hele week door en plannen wanneer we wat doen. Dit brengt weer wat rust in de tent en het lijkt erop dat zijn cijfers ook beter worden.

We hebben één kind. Ik kijk soms met verbazing naar een vriendin die vijf kinderen heeft. Dat is echt een dubbele fulltimebaan als je het mij vraagt. Maar hoeveel kinderen je ook hebt, de liefde van jou als moeder is er gewoon. En precies zo is het ook met de liefde van de Vader.

De liefde van een moeder
is een eindeloze trouw
Die altijd zal bewijzen
hoeveel ik van je hou
En wat je ook zult worden
welke weg je ook zal gaan
Weet dat mijn liefde voor jou
altijd blijft bestaan

Jij en ik
Ik en jij
Voor altijd verbonden
Door God aan elkaar gegeven
Wat een wonder ben jij
En wat lijk je op mij
Ik leer steeds meer hoe de Vader naar ons kijkt

 

Meer blogs lezen? Dit is afgelopen week ook gepubliceerd: 

Hij had nooit mogen vragen of ik mijn broek uit wilde doen

In de woonplaats waar we vroeger woonden, was een grote speeltuin. Ik weet nog goed dat we daar vaak naartoe gingen. Elke woensdagmiddag, als we zakgeld kregen, ging ik er snoepjes kopen. Soms met vriendinnen, soms met mijn...
van de trap rollen

Hoe mijn zoon mij bemoedigde nadat mijn baby van de trap rolde

Mijn zoontje had een tijd lang te kampen met verlatingsangst. Hij is 9, maar durfde tot voor kort niet alleen thuis te blijven of naar school te fietsen. Jaren geleden is hij onverwachts even alleen gseweest en in paniek geraakt. Om daarmee te leren dealen, kreeg hij...
zwemles

Zwemles met een splinter en een balk

Zuchtend ploffen ze neer op een stoel, twee blonde moeders. Want het is een flinke klus, je kind coronaproof afleveren bij de zwemjuf. En net als ik staren ze nu naar het scherm en proberen ze hun kind te vinden tussen alle zwemvestjes. ‘Poeh zeg! Zwemles op...
Ring met een reminder

Ring met een schitterende reminder

Het is een uur of acht ’s avonds. Ik zit op de grond naast het bed van mijn 6-jarige dochter Evi. Het is bedtijd, maar daar stemt ze nog niet van harte mee in. Ze rekt tijd door mijn hand vast te houden en met mijn trouwring te spelen. Elke avond hebben we hetzelfde...

YES! Als je jouw e-mail achterlaat*, krijg je een gratis e-book met een Weekly Devotional en Squad e-Magazine! 

*Met je aanmelding geef je ons toestemming maximaal drie keer per maand een Update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. Uitschrijven kan altijd. 

Het is gelukt! Je ontvangt zo gelijk het e-book in je mailbox en maximaal drie keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je de Updates toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.