Afgelopen week zag ik op Facebook bij kerkgenootje Esther een gezellig, kleurig herfsttafereeltje langskomen. Samen met haar zoon gemaakt. Ik vond het gelijk iets voor De Ontspanner en heb Esther gevraagd of ze ons wil vertellen hoe je zo’n tafereeltje maakt. Omdat het leuk is om alleen of samen met je kind te doen. En omdat het een geniet momentje in huis kan halen. Dé perfecte combi voor een herfstig dagje!

Al een paar dagen hangt de herfst in de lucht. En na deze lange zomer heb ik echt zin om de herfst ook in huis te halen. De echte geel oranje gekleurde herfstbladeren zijn nog niet volop voorradig, maar niet getreurd: mijn “eeuwig-leven”-hebbende pompoenen, herfsttakken, dennenappelvoorraad en andere decoratiespullen liggen trouw te wachten onderin het aanrechtkastje. Je weet wel, zo’n kastje waar van alles ligt wat nooit gebruikt wordt, behalve de schoonmaakspullen 😉

Knutselen met zoon
Na een week waarin het in mijn hoofd ook wel herfst leek, voegde ik de daad bij het verlangen en viste alles onderuit het kastje. Het groene mos, de gekleurde appels, pompoenen, kastanjes en de kleuren oranje geel komen tevoorschijn. Herfst dus! En o, wat is het leuk als je dan samen met je jongste zoon even twee gezellige tafereeltjes in elkaar kunt husselen! Mijn jongste, die al bijna 9 wordt, en he-le-maal geen knutselman is. Die toevallig deze tijd samen met alleen papa en mama doorbracht. Dit stukje kwali-tijd met mama vindt hij heerlijk en we genieten er beiden van. Tof he?!

herfst-3 herfst-2

 

 

 

 

 

 

Benodigdheden
Weet je, eigenlijk stelt het niks voor. Zie hier wat we tevoorschijn visten:

  • Twee dienbladen
  • Onze herfstvoorraad (zie foto’s) inclusief mos, stukken schors, herfst decoratievruchten, eikelhoedjes en kastanjebolsters van vorig jaar
  • Een paar kaarsenpotjes
  • Waxinelichtjes

Waar haal je dit?
Heb je dit nu niet standaard in huis? Niet getreurd! Het bos wordt met de dag een grotere gratis voorraadwinkel. Het is super leuk en leerzaam om in dit seizoen met je kind te gaan wandelen en ondertussen een herfsttafereeltje bij elkaar te sprokkelen. Laat je ondertussen verwonderen door de prachtige kleuren, geuren en natuur. Mocht je liever alles in één keer in huis hebben of gewoon geen bos in de buurt hebben, dan kun je voor weinig allerlei spullen in huis halen bij Xenos, Action, Big Bazaar en dat soort winkels. Bij de bloemist of tuincentra kun je siervruchten en kalebassen (sier pompoenen) kopen. Woon je buiten de stad, dan zie je ook vaak langs landweggetjes of bij boerderijen kleine pompoenen etc. die je voor weinig kunt kopen.

Schik van ‘t schikken
Al kletsend en overleggend over hoe hij alles nu zal neerleggen, wat ik er graag bij wil, wat niet zo mooi staat en wat wel, schikken we de spullen tot het een mooi totaalplaatje is. Kaarsjes in de houders, lucifers erbij en genieten maar. Voor hem is het nu tijd om samen met papa nog even op de bank een filmpje te kijken. Met een bakje kruidnootjes. Het is tenslotte al oktober 😉 En ik? Na alle losse restanten opgeruimd te hebben, plof ik op de bank met een kop herfstthee. Helemaal in style!

11174833_10200319298420995_9141287926576587473_n


Dit is Esther. Esther is getrouwd en moeder van drie
prachtige kinderen: één meisje (15) en twee jongens (13 en 9)

 

Jaaa leuk! Ik trek alvast de laarsjes bij m’n zoontje aan om het park in te gaan. Geen idee waarmee we thuis gaan komen, maar ik ben helemaal in de “hersftmood” en houd echt van die kleuren die de natuur nu steeds meer vrijgeeft. En jullie? Gaan we binnenkort in jullie huizen ook iets van de herfst terug zien? Keep us posted!

Tof dat je er bent!

Elke maandag bemoediging, inspiratie en een overzicht van de laatste blogs ontvangen?

 

Schrijf je in voor de Monday Maildate! 

 

Het is gelukt! Je ontvangt zo gelijk het e-book in je mailbox en maximaal 5 keer per maand onze Monday Maildate en Maildate Special. Superleuk! Mocht je de mails toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je altijd uitschrijven.