Het is half september. Officieel kunnen we deze warme zomerdagen dus een Indian Summer noemen. Wat een feestje eigenlijk, vinden jullie niet?

Daarom deze ontspanner: een Indian Summer family night! Een heerlijke zomer afsluiter die best een traditie kan worden, vinden wij.

Wat kun je doen?

  • Zijn je kinderen nog heel klein, zeg maar onder een jaar, of moeten ze op tijd naar bed? Zoek dan een lekker plekje in de tuin of in het park in de buurt. Neem een kleedje mee, allerlei lekkers en wat speelgoed. Ga rond etenstijd lekker met de kleine naar buiten en strijk neer op een plek naar keuze. Eet lekker met elkaar en geniet van elkaars gezelschap. De zon begint al vroeg onder te gaan dus wie weet (afhankelijk van de bedtijd van de baby) kun je nog een stukje van de ondergaande zon meepakken! Als je baby nog heel klein is en in een kinderwagen slaapt, zou je er ook voor kunnen kiezen te blijven zitten tot de zon echt onder is en de oranje luchten plaats maken voor het donker. Slapen in de buitenlucht is super gezond en het creëert ook een mooi momentje voor jou en je partner.
  • Zijn je kinderen al wat ouder en hoeven ze niet perse voor 20u naar bed? Neem dan dat kleedje, wat speelgoed, wat te eten en te drinken mee naar dat grote park, de waterkant, het grote veld, de heide of wat voor anders moois er bij jou in de buurt zit. Geniet daar met elkaar van het eten, van het gezelschap, van het spelen van de kinderen en van de ondergaande zon.
  • Sta in beide gevallen eens stil bij al het moois dat God heeft gecreëerd. De omgeving, jouw kinderen, het gezin, de zon, de wolken, het eten dat je lichaam voedt… Adem een paar keer diep in en uit zodat je alles van “de dag” kunt loslaten en met volle teugen kan genieten van dit moment.
  • Oh enne… vergeet vooral ook niet je fototoestel mee te nemen en deze mooie momentjes vast te leggen. Mocht je er een traditie van gaan maken… weet dat kinderen dit soort dingen onthouden. Het halen van de broodjes bij de bakker op de camping, het tot bedtijd buitenspelen terwijl je toch naar school moest… juist die dingen weten wij ook nog, toch? 😉

fullsizerender-9

Zie hier onze jongste genieten van dit prachtige buitenweer. Lekker lang in de tuin. Heerlijk toch?

Geniet van die laatste paar mooie dagen! Heb je mooie plaatjes om te delen? Plaats ze dan in een reactie op dit bericht op de Facebookpagina Power to the Mama’s

Tof dat je er bent!

Elke maandag bemoediging, inspiratie en een overzicht van de laatste blogs ontvangen?

 

Schrijf je in voor de Monday Maildate! 

 

Het is gelukt! Je ontvangt zo gelijk het e-book in je mailbox en maximaal 5 keer per maand onze Monday Maildate en Maildate Special. Superleuk! Mocht je de mails toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je altijd uitschrijven.