Wie van jullie heeft er net als ik een bloedhekel aan goede voornemens? Het is zoiets als zeggen dat je iets gaat doen terwijl je weet dat het eigenlijk toch niet gaat lukken. Even heel simpel: vaak heeft dit te maken met dat dat wat je wilt, eigenlijk te groot is, meerdere doelen in zich heeft of meerdere stapjes nodig heeft om zo’n (sub)doel te bereiken.

Met kleine stapjes kom je ook vooruit

Het doel opbreken in kleinere stapjes helpt echt. Want daarmee boek je sowieso vooruitgang. Ook als het niet snel gaat motiveert dat wel!

Stel nou dat je het doel hierboven neemt: meer tijd voor God, je naaste én jezelf. Dat lijken op zich al drie onmogelijke doelen als je weet dat er verder niets gaat veranderen aan wat je nu doet, toch?

“Steeds hetzelfde doen en andere resultaten verwachten.” Volgens Albert Einstein, is dat de definitie van waanzin. 

Best een slimme man, die Einstein. 🙂

Stel doelen met de Bijbel

Oké, goede voornemens, die wil ik niet. Ik wil actie. Ik wil vooruit. Doen waarvoor ik gemaakt ben. Klinkt heel groot, maar heeft alles te maken met je tijd goed gebruiken en prioriteiten stellen. Toen ik erover nadacht, moest ik denken aan het Grootste gebod en de tweede die volgens Jezus net zo belangrijk is:

“Houd van je Heer God met je hele hart, met je hele ziel en met je hele verstand. Dat is de eerste en belangrijkste wet. De tweede, die net zo belangrijk is, is deze: ‘Houd net zoveel van je broeders als van jezelf.’ De hele wet van Mozes en de boeken van de profeten gaan over deze twee wetten.” Matteüs 22:37-40 Basisbijbel

Is het dan zo simpel? Dat het begint bij van God houden? Ik neem voorlopig die dingen in ieder geval als uitgangspunt voor mijn eigen doelen.

Niet gelijk meer tijd

God liefhebben doe ik al. Maar mijn beleving van tijd wordt daar niet gelijk minder door. De vraag die bij mij rijst is: wat betekent God liefhebben voor mij? Wat doe ik dan? Hoe doe ik dat?

Zo’n vraag is niet makkelijk te beantwoorden. Velen zullen zeggen: “Dan moet je meer stille tijd houden, meer Bijbel lezen, meer naar bijbelkringen en aanbiddingsconcerten gaan” etc. Zit allemaal vast een kern van waarheid in, maar als dat dé oplossing zou zijn, zouden heel veel mensen niet meer zo zoeken naar een goede balans en antwoord op dit vraagstuk.

Even terug naar de titel van dit blog: 

Doel voor 2019: meer tijd voor God, mijn naaste én mezelf. 

Meer tijd heb ik niet. Sterker nog, straks met baby heb ik het eerste jaar waarschijnlijk alleen maar minder tijd. Ergens moet ik dus tijd vrij maken om God lief te hebben met heel mijn hart, heel mijn ziel en mijn verstand. Bewust bezig zijn met dat wat ik allemaal wél kan doen dus. Dat begint met opschrijven wat ik allemaal doe, hoeveel tijd ik daaraan besteed (belangrijk!) wat het mij kost en oplevert én hoezeer ik God, mijn naaste en mezelf liefheb met al die dingen die dan op papier staan.

Zet God in je agenda. Daarmee zorg je ook voor jezelf!

“Tijd maken voor God? Zet het in je agenda!”, zei een goede vriend van mij eens. “Want je zet sportavonden, afspreken met vriendinnen en feestjes toch ook in je agenda?”, voegde hij toe. “Dat wat je echt belangrijk vindt, dat doe je ook echt,” was eigenlijk de conclusie.

Deze vraagstukken behandelen we tijdens de Faith Mama Workshop die je vanaf april 2019 bij jou op locatie kunt boeken en vanaf juni 2019 maandelijks in Amersfoort gaat plaatsvinden.

Ook staan deze onderwerpen centraal tijdens het Faith Mama Relax weekend dat (bij voldoende aanmelding) in mei en september 2019 plaatsvindt.

Het Faith Mama Relax Weekend laat je echt even stilstaan. Op een fantastische plek in Italië waarbij je uitkijkt over een ver uitgestrekt heuvellandschap en bij helder weer de zee kunt zien. Waar je tot in de puntjes wordt verzorgd door gastvrouw Ada en echt werkelijk helemaal niks hoeft te doen. Waar volop tijd is voor God, ondersteund door nieuw materiaal voor deze weekenden. Waar je 3 nachten kunt slapen zonder gestoord te worden. Waar je aan het zwembad kunt zitten met een boek, kop koffie of een glas goede wijn. En waarbij we tijdens de Faith Mama Workshop de balans opmaken en kleine stapjes formuleren voor jou persoonlijk. Zodat je met een Energy Refill, een Faith Refill én handvatten voor meer balans naar huis gaat. 

 

Maak jij God bewuster een onderdeel van je leven én dus ook je agenda in 2019? Zou leuk zijn als je dat met een van onze activiteiten doet!

Wat de deelnemers van 2018 zeggen over het Faith Mama Relax Weekend:

“Onthaasten, ontmoeten, ontvangen.”

“Genieten van alle goede dingen in het leven, lekker eten, prachtige omgeving maar vooral tijd! Tijd voor mijzelf en voor God, ik heb het ervaren als één grote zegen die ik nu weer kan uitdelen aan mijn gezin!”

“Een weekend in Italië met PTTM is voor mij inspirerend, ontspannend, gezellig, uitdagend en genieten van Gods zegeningen.”

“Tijd voor God en tijd voor mezelf in een prachtige omgeving met heerlijk eten, mooie moeders en diepgang maken dit weekend onvergetelijk.” 😎💎❤

“Het was voor mij ontspanning, toerusten en gezelligheid.”

Vind je deze blog maar vaag of teveel reclame? We willen je niet overhalen met ons mee te gaan. We vinden het natuurlijk wel leuk als je aanhaakt bij een van onze activiteiten. Tegelijk willen we niet teveel weggeven van wat wij precies doen tijdens de workshops of de weekenden. En belangrijker nog: we willen je zelf laten nadenken over wat bij jou past, wat God in je hart spreekt. Heb je vragen? Stuur dan een berichtje via het reactieformulier hieronder of via Facebook / Instagram. Dan pakt een van ons het op! 

OOK LEUK: De weekplanner FOCUS waarop je elke week kunt aangeven waar je meer aandacht voor wilt hebben én de familieweekplanner waarop je elke week jullie dank&gebedspunten kunt schrijven. Je vindt ze in de shop!

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.