Schoonmaken… het kost een boel tijd en in een huis met kinderen ontkom je er gewoon niet aan. Want of je nou wel of niet van een opgeruimd huis houdt, op een gegeven moment is de puinhoop zo groot dat je er niet meer omheen kunt. Dan moet je wel. En dan is niks fijner dan een snelle, efficiënte en goede aanpak. Toch?

Diet Groothuis vindt dat ook en daarom schreef ze het boek ‘Het grote poetsboek, snel en simpel een opgeruimd en schoon huis.’ Dat wil iedereen wel. En naast handige tips, pleit Diet ook voor basic schoonmaakmiddelen. Weg met overbodige chemicaliën.

Afgelopen maandag zag je in mijn vlogje op Facebook dat ik een poging ging doen om mijn schoonmaakmiddelen op te ruimen. Het doel: duurzamer schoonmaken. Ik heb de meeste chemische rommel het huis uit gegooid en dat wat er nu nog steeds in m’n kastje staat is groene zeep, schoonmaakazijn, dettol (de gedachte dat er zoiets ontsmettends in mijn kastje staat met altijd verkouden kids vind ik fijn), wc-reiniger en ontvetter voor de afzuigkap. En een stevige ontkalker met schimmelverwijderaar voor de badkamer. Maar verder staat er geen allesreiniger of chloor meer in mijn kastje, wat uiteraard een stuk beter is voor het milieu.

En weet je? Eigenlijk mis ik dat spul ook niet. De geur van alleen groene zeep en natuurazijn is super relaxt. Het prikt niet in m’n neus en het ruikt voor m’n gevoel schoner dan allesreiniger omdat het niks verbloemt. Mijn huis is nu met deze middelen net zo schoon als daarvoor, dus wat mij betreft is mijn mini-missie geslaagd.

Het boek van Diet geeft niet alleen tips voor duurzame schoonmaak, maar is ook nog eens super praktisch en grappig. Ze geeft tips over de volgorde van schoonmaken, wat je eigenlijk elke week wel moet doen en wat absoluut niet zo vaak hoeft. Het leest makkelijk weg en het inspireert mij om het meer op mijn eigen manier te doen in plaats van op de manier waarop ik denk dat het moet, omdat ik het zie bij anderen. Want hoe je het ook wendt of keert, we zijn nou eenmaal niet allemaal poetskoninginnen en gelukkig… hoeft dat van Diet ook niet.

Wil jij ‘m ook? Klik dan hier! Het grote poetsboek is te bestellen bij bol.com voor €19,99

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.