Gaven en talenten… in de wereld staat dit vaak voor het verheerlijken en ontplooien van jezelf, voor jezelf. Vaak gepaard met veel geld verdienen, status en aanzien.
 
In het Koninkrijk van God staan gaven en talenten voor iets anders: de ander dienen en Gods Liefde laten zien en vermenigvuldigen. De gelijkenis van Jezus in Mattheus 25 begint niet voor niets met de vergelijking “Dan zal het met het Koninkrijk van de hemel zijn als met…” Tegen het einde, vanaf vers 40 volgt: “Ik verzeker jullie: alles wat jullie gedaan hebben voor een van de onaanzienlijksten van mijn broeders en zusters, dat hebben jullie voor mij gedaan.”
 
Gaven en talenten heb je van God gekregen om vervolgens weer voor Hem te gebruiken. Soms is het niet wat je van te voren hebt bedacht, had je dingen graag anders gewild. Maar wat ik de allermooiste waarheid vind, is dat Gods Liefde alles kan veranderen. Ik gebruik graag een persoonlijk voorbeeld om dat te verduidelijken.
 
Door mijn biologische vader ben ik op deze wereld gekomen (oké, samen met mijn moeder heeft hij die klus geklaard), maar een liefdevolle vader was hij niet. Hij kon het niet door persoonlijke omstandigheden en verdween al vrij snel uit ons leven. Ik heb echter wel een liefdevolle vader gehad.
 
Mijn liefdevolle vader is een man die vader is gemaakt door de liefde van God in zijn hart, speciaal voor ons. Dit jaar is hij alweer 25 jaar in ons leven en ik ben dankbaar dat hij de gave van onvoorwaardelijke liefde voor ons heeft gekregen. Want daardoor kon hij geduld voor ons opbrengen, heeft hij creatief gedaan, is hij met ons meegegaan naar allerlei dingen (terwijl hij daar echt een hekel aan had) en zijn er nog veel meer voorbeelden op te noemen. Als moeder weet ik maar al te goed dat onvoorwaardelijke liefde voor een kind soms veel van jezelf vraagt. En dan was ik ook nog niet eens makkelijk vroeger. Ik heb door deze ervaring meer respect gekregen voor de vaders en moeders die kinderen hebben geadopteerd of hebben aangenomen als een kind van hun zelf. Met jullie liefde kan je de wereld van dat kind compleet veranderen. Het is misschien niet altijd makkelijk (ik weet alles van loyaliteitsconflicten), maar jouw liefde is een grote gift in het leven van jouw kind.
 
Ik geloof dat gaven en talenten in het koninkrijk van God een groter plaatje dienen. Groter dan wij kunnen bedenken. Of je nou moeder, bakker, schilder, vrouw, man, meisje, jongen of kind bent. De Liefde maakt het verschil. En daar sluit deze quote uit het boek Ademruimte helemaal op aan.

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.