-
07 dec 2017
-
Gezin, Sponsored
-
door Daniëlle Koudijs
-
1 comment
Eindejaarsperikelen… wat te doen met de zorgverzekering?
Foto: Pixabay
Ja hoor. Sinterklaas is voorbij, de weken voor kerst breken aan. Juist in die weken moet ik nog een hoop regelen. Gewijzigde tarieven kinderopvang (niet vergeten mama’s!) doorgeven aan de belastingdienst, gelijk de inkomenswijzigingen voor volgend jaar aanpassen (want wie weet zit er een voordeeltje in met betrekking tot de kinderopvangtoeslag), wendagen en kennismaking met de juf op de school van onze oudste, want die gaat na de kerstvakantie naar school. Oh shoot… was die ene dag BSO nu al geregeld? En hellup! Die zorgverzekering, zitten we daar nog goed gezien Jesse zijn aanhoudende klachten en de bekkenfysio die ik sinds kort krijg of moeten we overstappen naar een nieuwe zorgverzekering overwegen?
Gedoe
Ik vind het altijd zo’n gedoe, die zorgverzekering. Want hoe moet ik nou precies weten wat er volgend jaar op medisch vlak gaat gebeuren. En hoe weet ik nou zeker dat de gecontracteerde zorg ook echt de beste is? Daarbij zijn er zoveel spookverhalen over beleggen van gelden in vage, foute doelen.
Het is in ieder geval elk jaar weer een klusje om uit te zoeken hoe en wat. Daarom besteed ik er het liefst zo min mogelijk tijd aan. Tot nu toe kom ik namelijk elk jaar heel snel tot de conclusie dat ik bij mijn huidige verzekeraar wel prima zit, al bijna 17 jaar lang. Toch houdt verantwoorde zorg mij al een paar jaar meer bezig dan eerder. Zeker nu ik al twee jaar ontzettend vaak in het ziekenhuis kom met Jesse.
Verantwoorde zorg
Ik vind het steeds belangrijker dat de zorg die we krijgen goed en verantwoord is, maar ook kijkt naar ons als mens en de principes die we aanhangen. En natuurlijk ook dat het betaalbaar is. Ik blijf natuurlijk wel een Hollander. Overigens ben ik gezien het aantal ziekenhuisbezoeken en onderzoeken enorm dankbaar dat kinderen gratis meeverzekerd zijn!
Doordat Jesse komend jaar waarschijnlijk nog wel een aantal keren onderzoeken krijgt bij reguliere artsen en alternatieve artsen (natuurgeneeskundig arts i.v.m. darmproblematiek), plus de fysio behandelingen voor mij bekken, blijft een aanvullend pakket wel noodzakelijk. En dat vraagt toch iets meer onderzoek dan voorgaande jaren.
Ziekenzorg en de Bijbel
Het vraagstuk omtrent bijbels verantwoorde zorg komt in ieder geval voor het derde jaar op rij bovendrijven. De wereld doet al net alsof alles maakbaar is. Daarin een standpunt op innemen klinkt misschien als een druppel op een gloeiende plaat, maar het is vooral een persoonlijke keuze. Voor onszelf en ons gezin.
Al vaker hebben we nagedacht over switchen naar een andere verzekering die Bijbelse principes aanhoudt. Pro Life is de zorgverzekeraar die dat doet. Misschien moeten we toch maar eens kijken of het financieel ook aantrekkelijk is om over te stappen. Iets meer betalen, maar wel onze principes volgen vind ik niet erg. Maar het moet niet te gek worden.
En daar komen we helaas maar op een manier achter. Dat wordt toch een avondje prijzen en voorwaarden vergelijken binnenkort. Voor zondag 31 december moet een eventuele overstap rond zijn (wettelijk bepaald), niet vergeten als je er ook nog naar wilt kijken.
Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Pro Life verzekeringen. De inhoud is door Daniëlle Koudijs zelf geschreven.
| Oprichtster van Power to the Mama’s | Moeder van twee jongens en een meisje | Getrouwd met Jos | Liefhebber van goede (Italiaanse) wijn | Missionaire ondernemer | Houdt van kleinkunst, schrijven, creëren en aanbidden |
1 Reacties
Comments are closed.
Ik zit ook bij Pro Life maar vind het jammer te merken dat ze sommige alternatieve zorg / medicatie niet vergoeden. En bijvoorbeeld ook geen duurzaam kraampakket verstrekken. Maar voorlopig blijf ik bij ze dus zal ze eens spammen met mijn vernieuwende ideeën :)