Sida Digristina heeft ons tijdens de less-stress weken verwend met lavendel-olie in de mama relax pakketten. Superfijne olie die mij ook heel wat keren hebben geholpen tijdens slapeloze nachten in de zwangerschap. Bijzonder toch dat een natuurlijk middel zoals essentiële olie zoveel kan doen. Sida weet hier meer over en vertelt je in een drietal blogs (de volgende komen morgen en overmorgen) hoe prachtig God onze natuur heeft voorzien van middelen voor ons lichaam.

“Een wijze heeft een kostbare schat aan olie in huis.” Spreuken 21:20

Dat zei Salomo al in zijn Spreuken. Maar waarom is het wijs om olie in huis te hebben? Wat heb je daar dan aan? Voor mij begon deze tekst te leven toen ik essentiële olie ontdekte. Ga even met me mee, terug naar die tijd.

Onhandig probeer ik voor de spiegel precies 1 druppel lavendelolie onder m’n tong te laten vallen. Raak. Whaaa! Het blijft intens, de smaak. Alsof er een heel veld lavendel in mijn mond explodeert. En dat door maar 1 druppel… Maar wat ben ik ontzettend blij met deze druppels!! Het zijn voor mij geschenken van God die er voor gezorgd hebben dat ik geen allergietabletten meer nodig heb. En die heb ik al heel wat jaren geslikt. Voor de kenners: elke dag 180 mg Fexofenadine. Dat is behoorlijk wat chemische ‘rommel’. Dan heb ik toch veel liever zo’n natuurlijke bloementuin in mijn mond en gelukkig gaat het nu zo goed dat ik de lavendelolie in de ochtend kan overslaan. Dank U God! 

Natuurlijke levensstijl

Om mij heen zie ik steeds meer mensen een natuurlijke levensstijl nastreven.  Hier word ik echt enthousiast van. Ons lichaam is een tempel van de Heilige Geest en daar mogen we goed voor zorgen. We mogen bewust kijken naar wat we slikken en op ons lichaam smeren. Essentiele oliën zijn een gezond alternatief voor de chemische medicijnen die je van de dokter krijgt. Niet dat ik tegen de dokter ben, maar waarom zou je niet eerst een natuurlijke oplossing proberen?  Ik heb zelfs mijn deo, badschuim, shampoo en gezichtscrème vervangen door producten met essentiële olie erin.  

Natuur is een geschenk van God

Olie uit planten, bloemen of struiken zijn een super mooi geschenk van God om onszelf te verzorgen! In de tijd van de Bijbel wisten ze dit al en werden oliemengsels van planten volop gebruikt als medicijnen en bij de persoonlijke verzorging. Esther baadde zich in mirreolie voordat ze voor koning Ahasveros verscheen. Jezus liet zich zalven met kostbare nardusolie. Helaas zijn we het gebruik van natuurlijke middelen tegenwoordig een beetje kwijtgeraakt en dus ook de kennis ervan. Maar gelukkig wordt er steeds meer wetenschappelijk onderzoek verricht naar de werking van essentiële oliën, met veelbelovende resultaten. Wist je bijvoorbeeld dat oregano olie een echte virus ‘killer’ is en dat je van het ruiken van wild orange olie vrolijk wordt?  Laten we weer gaan ontdekken wat God, de Schepper van het gewas, voor ons klaar heeft liggen in Zijn schepping. Gods grootheid wordt zichtbaar door de schepping. Kijk maar eens mee naar deze schitterende tekst: 

“Ik plant in de woestijn ceder en acacia, mirte en olijf en ik laat in de wildernis den, kamperfoelie en cipres opschieten. Dan zullen zij beseffen, begrijpen en erkennen dat de hand van de Heer dit heeft verricht, dat de Heilige van Israël dit alles schiep”. Jesaja 41:19-20 

Nu ik heb ontdekt welke schatten er in die schepping (nog verborgen) zitten, is mijn ontzag voor God alleen maar toegenomen. Wat hebben we toch een creatieve, geweldige lieve Papa die ons voorziet van alles wat we nodig hebben! 

“Ga uw weg, eet uw brood met blijdschap, drink uw wijn met een vrolijk hart, want God schept al behagen in uw werken. Laat uw kleding te allen tijde wit zijn en laat op uw hoofd geen olie ontbreken.” Prediker 9:8

Iemand raadde mij eens aan: smeer alleen op je lichaam wat je ook kunt eten. Dat lijkt me een prima uitgangspunt, als je voor een gezonde levensstijl kiest. Hoe ga jij om met je gezondheid? Wat neem jij in en wat smeer jij op je lichaam?  

Sida Digristina 

Door Liefde 

Wil jij de kracht van zo’n druppel pure lavendelolie eens ervaren? Of gewoon meer weten over essentiële olie? Meld je dan aan voor de GRATIS workshop ‘kennismaking met essentiële olie’ op zaterdagmiddag 24 november bij de Eemlandhoeve in Bunschoten, zaterdagmiddag 24 november in Emmen of voor de online workshop op 26 november via doorliefde@hotmail.com. Tijdens deze kennismaking kun je de olie proeven, ruiken en ervaren en vertellen we je waar je de beste olie kan kopen. Kijk voor meer informatie en locaties op https://www.facebook.com/Doorliefdeleven/ 

 *De oliën die ik gebruik zijn puur, natuurlijk, biologisch, gekeurd en vrij van pesticiden. Niet alle olie is van goede kwaliteit en dus geschikt om in te nemen. Stuur me gerust een berichtje als je advies wilt hierover, ik help je graag verder! 

 

Tof dat je er bent!

Elke maandag bemoediging, inspiratie en een overzicht van de laatste blogs ontvangen?

 

Schrijf je in voor de Monday Maildate! 

 

Het is gelukt! Je ontvangt zo gelijk het e-book in je mailbox en maximaal 5 keer per maand onze Monday Maildate en Maildate Special. Superleuk! Mocht je de mails toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je altijd uitschrijven.