Lieve Sara,

Weet je die dag nog, lang geleden? Ineens stond er onverwacht bezoek voor de deur. Je man ontving de visite met open armen, gastvrij zoals hij was. Jij vluchtte de keuken in, koortsachtig op zoek naar iets om hen voor te zetten. En terwijl je bezig was, probeerde je het gesprek te volgen dat in de huiskamer plaatsvond.

Ineens zei de gast met de zwaarste stem iets waar je hart een spontane salto van maakte. Als reactie borrelde het vanuit je middenrif omhoog; een lachstuip die je met geen mogelijkheid kon tegenhouden. Want wat hij daar zei, was sensationeel. Je zou voor het eerst moeder worden. Op je negentigste.

Lieve Sara, ik laat mijn mening over je verbaasde lach maar thuis. Ik heb makkelijk praten want ik weet hoe het verhaal verder ging. En trouwens, hoe zou ik zelf reageren als God mij het ongelofelijke belooft? Ik vraag me af of mijn geloof wél groot genoeg was geweest voor wat zich op jouw bejaarde leeftijd zou gaan afspelen.

Had ik zonder twijfel Gods belofte aanvaard? Ik vraag het me af, want vrijmoedig geloven in het onzichtbare vind ik een spannende zaak. Alleen al in de gewone, dagelijkse dingen.

Durf ik bijvoorbeeld te geloven dat God ons geeft wat we nodig hebben, in de grote en kleine uitdagingen van ons ouderschap? In ons geval; dat we het goede blijven doen voor onze gevoelige oudste? En dat we rustig kunnen blijven onder de driftbuien van onze middelste? En nieuwe kracht krijgen als onze jongste weer zo slecht slaapt ’s nachts? Want uiteindelijk gaat het elke dag weer om vertrouwen, dat we er nooit alleen voor staan omdat God alles wil geven wat we nodig hebben.

Lieve Sara, gelukkig kon jij je uiteindelijk overgeven aan wat God beloofd had. Sterker nog, je staat in het rijtje geloofshelden die ons tot op de dag van vandaag tot voorbeeld dient. Kijk maar:

“Door haar geloof ontving ook Sara, hoewel ze onvruchtbaar was gebleven en niet meer in de bloei van haar leven was, de kracht om een kind te verwekken, en wel omdat ze vertrouwde op degene die de belofte had gedaan.” (Hebreeën 11:11 NBV)

Aan God ligt het niet, wij zijn het die met onze twijfel in de weg kunnen staan. Maar als we dan toch besluiten om het ongelofelijke te geloven, dan kunnen Gods beloften echt werkelijkheid worden.

Beloofd!

Foto: Power to the Mama’s

 

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.