Het is half elf ‘s avonds. De kleine jongen heeft zijn fles gehad, ik mag naar bed. Voordat ik onder mijn dekbed kruip, bedenk ik me dat het morgen Hemelvaartsdag is. We hebben een rare week gehad, was het bijna vergeten.

Terwijl ik even probeer stil te worden – zonder in slaap te vallen 😬– zoek ik in mijn bijbel-app een tekst over hemelvaart. De ‘standaard’ teksten swipe ik voorbij. Mijn oog blijft echter hangen op één zinnetje uit het gebed van Paulus in Efeze 1. Ik besluit het hoofdstuk te lezen.

Voordat hij zijn gebed begint, schrijft hij eerst aan de Efeziërs over Gods plan voor Zijn kinderen. Neem ergens vandaag even tijd om dat stuk te lezen (vers 3-14). Het zijn maar 12 verzen, maar er staat zóveel in!

Maar wat ik het mooiste vond om te lezen, staat in het gebed van Paulus dat daarop volgt (ook de moeite waard om even helemaal te lezen 😉):

Gods kracht werkt in ons. Die kracht is dezelfde sterke macht waarmee God Jezus weer levend maakte. En het is dezelfde macht waarmee Hij Hem in de hemelse plaatsen een plaats gaf naast Zichzelf.   (vers 20, basisbijbel)

Jezus’ hemelvaart is geregisseerd door God, door Zijn sterke macht. En diezelfde sterke macht werkt dus in ons. Wow. Ik denk dat we nog niet half kunnen beseffen, hóeveel kracht God daarvoor nodig had, om Jezus weer tot leven te wekken en Hem bij zich in de hemel te krijgen.

En als diezelfde kracht in ons zit (zelfs al zou het maar een fractie zijn van Gods kracht), hóeveel kracht wij dan wel niet krijgen van Hem! Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik voel me doorgaans niet zo heel krachtig. Het duurde dus even voordat ik dit ook maar een beetje tot me doordrong.

Nu had ik niet mijn beste week. Ik liep behoorlijk op mijn tandvlees. Maar deze tekst doet mij wel beseffen wat voor een enorme Power wij van Hem krijgen. Zijn Power to the Mama’s! En dat maakt me diep dankbaar, net als Paulus.

Ik bid dat we allemaal deze dagen, in de aanloop naar Pinksteren, Zijn Power mogen voelen.

Fijne week, PowerMama’s!

Foto: Pixabay – Fotorech

 

YES! Als je jouw e-mail achterlaat*, krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Wil jij ze ontvangen? :-)

*Je geeft ons toestemming maximaal drie keer per maand een Update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.