Gisteren kreeg ik een kaartje thuisgestuurd. Het kwam van een trouwe PTTM volger van het eerste uur. Deze zinnen stonden erop geschreven. En dat raakte mij.

“Het heeft me laten zien dat ik geen slechte mama ben en dat ik niet de enige ben die het best wel heel pittig vindt af en toe. Daar heb ik lang mee geworsteld! Bedankt dat jij met Power to the Mama’s daar openheid over hebt gebracht!”

Dankbaar

Power to the Mama’s draait nu ruim anderhalf jaar. Het hele doel van het starten van dit platform was en is: moeders bemoedigen met eerlijke en oprechte verhalen, inspireren en motiveren met Gods Woord en Waarheid. Met alles wat we schrijven, doen en ontwikkelen. In het afgelopen (bijna) anderhalf jaar hebben ik en een aantal teamleden regelmatig berichtjes gekregen over dat het zo fijn is eerlijke verhalen te lezen, dat PTTM echt fijn is om te hebben enzovoorts. Het begint bij mij steeds meer door te dringen dat het ook echt waardevol is. Natuurlijk wist ik dat al wel, ik moet regelmatig traantjes wegpinken omdat ik zo ontzettend dankbaar ben voor alle herkenning en bemoediging die door Power to the Mama’s wordt geboden. Maar door dit kaartje dringt het nog meer tot mij door.

Supermama

Dit kaartje komt namelijk van iemand die ik een beetje ken. En ik zie haar altijd als een super mama. Omdat ze er altijd voor haar kinderen is, ervoor kiest thuis te werken zodat ze bij ze kan zijn, elke keer weer creatieve dingen bedenkt om ze te vermaken. Het is een moeder waar je van kunt leren. De liefde voor haar gezin is niet te missen. Het raakt me dan ook dat er achter die hele ‘buitenkant’, van binnen toch onzekerheid is over het moederschap.

EN DAARIN IS ZIJ VAST NIET DE ENIGE

Lieverd, je bent geen slechte mama!

Lieve moeders. Ik ken jullie niet allemaal persoonlijk, maar ik geloof dat we allemaal onze stinkende best doen om goede moeders te zijn. Ik geloof dat we allemaal wel eens worstelen met onze eigen behoeften, verlangens, vermoeidheid, zorgen en drukte. Maar laat je alsjeblieft niet ontmoedigen. We zijn allemaal mensen! Frustratie en baalmomenten maken je geen slechte mama. Ook niet als je een keer te hard schreeuwt of uit onmacht per ongeluk een keer een tik op een broek uitdeelt (ik ben ervan bewust dat het enorm glad ijs is, deze zin, maar ik hoop dat jullie begrijpen dat per ongeluk hier betekent dat het iets incidenteels is waar je een enorm rotgevoel aan overhoudt waardoor je het nooit nog een keer doet). Je bent geen slechte mama.

Doe het moederschap met Jezus

Gisteren hoorde ik in de kerk iets heel moois. Het ging over de uitdagingen die het leven biedt. De opdracht die we kregen:

“Ga naar je werk, met Jezus. Ga naar de doktersafspraken, met Jezus. Voed je kinderen op, met Jezus. Dat maakt echt verschil.”

Ik geloof dat dat ook verschil maakt in het moederschap. Doe het moederschap, met Jezus. Neem voor de dag begint een super kort momentje waarin je de dag en alles wat je doet in Zijn handen legt. Zoek tussen de driftbuien en stressmomentjes door even een fractie van een minuut tijd om af te stemmen op Hem. Zijn genade is altijd beschikbaar. Je mag bij Hem altijd opnieuw beginnen. Ook voor de 3568e keer op een dag.

JE BENT EEN GELIEFDE DOCHTER. 

Van de Koning nog wel. Bedenk dat de volgende keer maar als je er doorheen zit, prinses. 🙂

En hup, nu gauw een knuffel geven aan die lieve kids, je man en je Schepper!

 

Vandaag over twee weken, 13 november, start de challenge Huizen vol Liefde, Huizen vol Licht. Bij het volledige programma krijg je 42 dagen mail met input voor stille tijd, 6 uitgebreide gezinsmomenten, 6 printable quotes en de themaposter als download. Klik hier voor meer info en aanmelden!

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.