Gisteren las je een prachtig blog geschreven door Jolande Bijl, over de power die in olie en kruiden zit. Vandaag neemt Sida ons voor de laatste keer mee in de wereld van essentiële oliën. Wat een cadeautjes zijn er toch verstopt in de natuur!

“Heel de schrift is door God ingegeven en is nuttig om daarmee te onderwijzen, te weerleggen, te verbeteren en op te voeden in de rechtvaardigheid opdat de mens die God toebehoort volmaakt zou zijn, tot elk goed werk volkomen toegerust” 2 Timotheüs 3: 16-17 

Een schitterende tekst uit Timotheüs waarbij mij opvalt dat er “heel” de schrift staat. Elk woord dat in de bijbel staat is nuttig om ons op te voeden in de rechtvaardigheid zodat wij tot elk goed werk volkomen toegerust zijn. Zou het dus zo kunnen zijn dat er niet voor niets staat dat Elia onder een jeneverbessenstruik ging liggen toen hij het niet meer zag zitten of dat Jezus nardusolie over zijn voeten kreeg gegoten voor de kruisiging of dat de tempel van Salomo van cederhout werd gemaakt? Zouden we ook daaruit mooie dingen kunnen leren? 

Natuurlijke eigenschappen

Als je de eigenschappen van jeneverbes, nardus en cederhout onderzoekt kom je tot verrassende ontdekkingen. Het inhaleren van jeneverbes olie vermindert fysieke en emotionele tekenen van stress, het kan helpen bij angst, depressie en slaapproblemen. Nardus is familie van de valeriaan en heeft een koninklijk geurig aroma. Het was en is nog steeds zeer kostbaar. Het wordt gebruikt in dure parfums. Het geeft ontspanning en een onderzoek laat zien dat het veel belovende effecten heeft als ontstekingsremmer. Cederhout, olie van deze majestueuze en eeuwenoude bomen kan stress verminderen en focus verbeteren. Bijzonder toch! 

Ook in deze tijd kun je essentiële ontzettend mooi inzetten om je gezondheid van lichaam en ziel te ondersteunen. Denk bijvoorbeeld bij kinderen aan oorpijn, verkoudheid, wratjes, problemen met slapen, schaafwonden, onrust, groeipijnen en nog zoveel meer! Voor elke gezondheidsuitdaging is er een olie om te proberen. Je zult ook zien dat een bepaalde olie verschillende problemen kan aanpakken. Heel handig. 

Voor het slapen gaan

Wat ik zelf een mooie manier vind om de olie te gebruiken bij mijn kinderen is om ze een voet of rug massage te geven voor het slapen gaan. Ik gebruik dan meestal lavendel olie gemengd met kokosolie. Hierdoor komen ze lekker tot rust en kunnen we nog even samen de dag doorpraten en bidden. Echt een kostbaar moment in het drukke programma! 

Ook is essentiële olie echt power voor mama’s. In veel olie zitten stoffen die werken als antioxidant (beschermen je lichaam tegen vrije radicalen) en laat dat nu net in deze tijd waar veel stress ervaren wordt nodig zijn. Maar denk ook aan droge huid, hoest, kalknagels, striae, rimpels, rug en hoofdpijn! 

Er valt heel wat te ontdekken over deze geschenken uit de tuin van God! Welke gezondheidsuitdaging zou jij willen aanpakken met essentiële olie?  

Sida Digristina 

Door Liefde 

Wil jij de geur van echte nardus ervaren? Of gewoon meer weten over essentiële olie? Meld je dan aan voor de GRATIS workshop kennismaking met essentiële olie op zaterdagmiddag 24 november bij de Eemlandhoeve in Bunschoten, zaterdagmiddag 24 november in Emmen of voor de online workshop op 26 november via doorliefde@hotmail.com. Tijdens deze kennismaking kun je de olie proeven, ruiken en ervaren en vertellen we je waar je de beste olie kan kopen. Kijk voor meer informatie op https://www.facebook.com/Doorliefdeleven

*De oliën die ik gebruik zijn puur, natuurlijk, biologisch, gekeurd en vrij van pesticiden. Niet alle olie is van goede kwaliteit en dus geschikt om in te nemen. Stuur me gerust een berichtje als je advies wilt hierover, ik help je graag verder! 

 

Tof dat je er bent!

Elke maandag bemoediging, inspiratie en een overzicht van de laatste blogs ontvangen?

 

Schrijf je in voor de Monday Maildate! 

 

Het is gelukt! Je ontvangt zo gelijk het e-book in je mailbox en maximaal 5 keer per maand onze Monday Maildate en Maildate Special. Superleuk! Mocht je de mails toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je altijd uitschrijven.