Afgelopen week ben ik veel talenten tegen gekomen die ik niet eerder linkte aan het dienen van God. Dingen die vanzelfsprekend lijken of out of my comfort zone talenten (zoals clown zijn). Wat ik er van heb geleerd is dat talenten nog persoonlijker en unieker zijn dan ik dacht. Er is zo’n enorme veelkleurigheid aan vaardigheden en talenten! Ze horen bij wie je bent, in Hem. 

En wie je bent, begint bij Jezus. Door Hem ben je altijd geliefd, wat je ook doet. Gewoon, om wie je bent, zonder voorwaarden. Precies zoals God je heeft bedacht. Wat dat betreft zou je prima gewoon niks kunnen doen. Zoals we lazen en hoorden in het lied Given van afgelopen woensdag, is er geen streven bij God. Het gaat niet om wat je doet, maar om dat je GELIEFD bent. Wat je doet, doe je uit Liefde voor Hem en de mensen om je heen. Niet om geliefd te worden. Andersom denken dus. Vanuit die basis God dienen, betekent dat je meer gaat doen van wat Hij voor je heeft, zonder je te laten leiden door wat anderen van je vinden.

Daarom is het helemaal niet gek dat talenten als boekhouden, ramen wassen, de hond uitlaten, kleding wassen, kaarten maken, bloemschikken, brieven schrijven enzovoorts ook ingezet kunnen worden om God te dienen. Want als je het voor een ander doet, doe je het eigenlijk ook voor God. Jezus zegt dat zelf zo mooi in Mattheüs 25:40 Ik verzeker jullie: alles wat jullie hebben gedaan voor een van de onaanzienlijksten van mijn broeders en zusters, hebben jullie voor mij gedaan.

Afgelopen week vertelde Renate mij over een passie die bij haar geboren is voor het clownsvak. Deze passie groeide tijdens deelname aan het Theaterweekend. Clownen voor God, dat verlangen groeit nu nog steeds in haar hart. Zoiets was bij mij nou nog nooit opgekomen als talent dat je kunt inzetten voor Hem. Maar dat is wel haar doel:

“Het is mijn verlangen om kinderen die het nodig hebben op te vrolijken door middel van clownerie. Om op die manier kinderen Gods liefde laten zien. Dat is wat God, jaren geleden al, in mijn hart heeft geplant en wat ik tot bloei wil laten komen. Ik vind het een leuke, mooie, creatieve en andere vorm om Gods liefde uit te delen aan kinderen (en volwassenen). Kijk bijvoorbeeld naar het werk van CliniClowns. Een clown kan verhalen vertellen, uitbeelden. Iets dat Jezus ook deed toen hij hier op aarde was. Het is puur: what you see is what you get. God kijkt ook ‘puur’ naar ons. Geloven als een kind. Clownen is het kind in jou loslaten. Daarom ga ik er verder mee en ga ik mijn talent ontwikkelen. Begin april start ik met de clowncursus die wordt gegeven door christenen.”

Renate wil God en de mensen die het nodig hebben dus gaan dienen als clown. Hoe cool is dat? 🙂

Mocht je interesse hebben in meer info over deze clownscursus, ik heb begrepen dat er nog plek is! De cursus wordt gegeven door een professional die zijn strepen als clown inmiddels heeft verdiend: Arthur Pirenne. Voor meer info; stuur een e-mail naar Renate van Dam

Heb je zelf een talent waarmee je God dient of wilt gaan dienen en wil je daar iets over vertellen? Laat het me weten! Ik ben benieuwd 🙂

 

 

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.