Dat is het thema van de 40-dagentijd bijbelstudie die is ontwikkeld door Gabriël en Stichting Encour. Heb jij weleens het gevoel dat geld een grotere rol speelt dan je zou willen? Ben jij benieuwd naar hoe de Bijbel over financiën spreekt? Wil jij financiële keuzes maken vanuit rust? Ik wel! En ik denk dat het een verlangen is dat veel meer mensen hebben in deze tijd van overspannen huizenmarkten en ‘alleen maar meer’. Daarom schrijf ik in samenwerking met Gabriel en Encour graag een blogje over hun mooie project.

Want hoe je het ook wendt of keert, zonder geld komen we niet ver. Geld is een factor in ieders leven. Voor de een iets belangrijker dan de ander. Geld is ook een stiekemerd. Het kan leiden tot zorgen, hebberigheid of het gevoel nooit genoeg te hebben. Geld als afgod, we hebben het vast allemaal wel eens gehoord.

Maar hey… heel raar is dat eigenlijk niet in een wereld waar alles om meer, beter, groter en rijker lijkt te gaan. En als je eerder al eens met tekort aan financiële middelen te maken hebt gehad, kan het helemaal een trigger zijn. Daar ben ik zelf ook gevoelig voor, want bij ons thuis was er vroeger nooit voldoende geld en stapelden schulden zich op. Angst voor zo’n zelfde scenario in mijn eigen leven is er ergens toch. Net als mijn moeder vroeger, kan ik soms de hele dag rekenen als ik ons banksaldo harder zie dalen dan de bedoeling is. Frustrerend en energievretend. En als het banksaldo stabiel blijft, verschuift de aandacht als ik niet oppas naar onze financiële buffer. Die zou van mij best veel groter mogen zijn, gewoon als zekerheid ofzo.

Stom he, dat geld zo in je hoofd kan zitten. Iets wat absoluut niet hoeft, als je geld leert benaderen vanuit bijbelse principes. Want God wil juist dat we ook daar vrij in zijn en we geen slaaf zijn van ons geld. Hij zorgt immers voor ons.

 
Goed nieuws

Kijk, hier komt het goede nieuws. De 40-dagentijd van Gabriël en stichting Encour helpt je om jouw financiën te benaderen vanuit gezonde, bijbelse basis. De Bijbel geeft ons veel wijsheid over het omgaan met geld. Meer dan 2.350 Bijbelteksten hebben hiermee te maken. Vanuit Gods perspectief omgaan met- en denken over geld, brengt een hoop rust. Hoe fijn is dat?

 
Hoe het werkt?

Door middel van 40 overdenkingen die je in de mail krijgt, kun je nadenken over de rol van geld in jouw leven en hoe de Bijbel over geld spreekt.

Thema’s die dit jaar worden behandeld:

  • meer door minder
  • armoede
  • rijkdom
  • sabbat-en jubeljaar
  • geld en geluk
  • tienden
  • stille week

Ik ga in ieder geval weer meedoen aan deze 40-dagentijd. Wil jij ook meedoen? Meedoen is gratis en aanmelden kan via onderstaande knop!

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Gabriël, een christelijk financieel adviesbureau dat zowel particulieren als bedrijven en organisaties voorziet van financieel advies. Denk aan hypotheken, duurzaam beleggen en verzekeringen. Het Gabriël drie-stappenplan is een bekend product en helpt je inzicht krijgen in je situatie waardoor gezonde financiële keuzes kunnen worden gemaakt. Meer info vind je op http://www.gabrielfb.nl/

Nee, we gaan je niet spammen. Echt niet. Als je jouw e-mail achterlaat* krijg je de tofste updates als eerste toegestuurd. Beloofd! Wil jij ze ontvangen? :-)
*Je geeeft ons toestemming maximaal twee keer per maand een update te sturen naar het door jou opgegeven e-mailadres. 

Het is gelukt! Je ontvangt nu maximaal twee keer paar maand onze updates. Superleuk! Mocht je ze toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je via de nieuwsbrief uitschrijven.