Onlangs hoorde ik het lied ‘Heart of Worship’. Eentje uit de oude doos. In het Engels vind ik hem mooier dan in het Nederlands. Maar ik moest wel denken aan de Nederlandse variant waarin gezongen wordt: ‘Ik wil terug naar het hart van aanbidding’. Het zette me aan het denken over aanbidden. Hoe vaak ben ik daarmee bezig? Iets wat zo belangrijk is in mijn relatie met de Allerhoogste, maar wat in de waan van de dag snel ondergesneeuwd raakt.

God aanbidden heeft mij zoveel moois in mijn leven gebracht. Van waardevolle momenten samen met Hem tot inzichten over Zijn grootheid en Zijn liefde voor mij. Ik wil dit belangrijke onderdeel van het geloven, dit verlangen naar meer van God en vereren van Hem ook overbrengen op mijn kinderen. Dat zij mogen leren wie God voor hun is, maar ook wat het betekent en brengt om dit uit te spreken of zingen. Hier ligt een prachtige taak voor ons als moeders, als ouder.

Onze relatie met God licht altijd onder vuur. De duivel wil niet dat we God aanbidden, dat we Hem groot maken. Hij zal er dan ook alles aan doen om ons daar vanaf te houden. Als we God niet aanbidden dan missen we iets essentieels in onze verbinding met Hem, dan doen we niet wat God als opdracht heeft gegeven en raken we een stukje focus op Zijn goedheid en almacht kwijt.

Ook om onze kinderen wordt er gevochten, om hun hart. Hoe mooi is het als zij op jonge leeftijd al een hart vol aanbidding hebben? Jong geleerd is oud gedaan, toch? Als ze in hun jonge jaren leren wie God voor hen is, dan is dat van grote waarde.

Deze week wil ik, samen met jou, wat dieper in het thema ‘aanbidding’ duiken. Ik wil met je kijken naar de basics, zodat je jouw eigen manier van aanbidding kunt ontdekken. Ook wil ik je uitdagen om dit breder te trekken dan jezelf en te kijken naar jullie als gezin en welke ruimte aanbidding daar heeft. Om in de liedjessfeer te blijven: als wij samen U aanbidden dan maakt Uw geest ons één. (Opwekking 576)

We diepen dit thema uit in onze Mom Squad Community. Members hebben daar toegang toe en kunnen met elkaar connecten over de thema’s. Ben jij nog geen member? Check dan ons aanbod en ontvang veel tofs waarmee je kan groeien als moeder, vrouw en gezin!

Veel zegen deze week!

Lieve groet,  

Heidi Bikker 

Tof dat je er bent!

Elke maandag bemoediging, inspiratie en een overzicht van de laatste blogs ontvangen?

 

Schrijf je in voor de Monday Maildate! 

 

Het is gelukt! Je ontvangt zo gelijk het e-book in je mailbox en maximaal 5 keer per maand onze Monday Maildate en Maildate Special. Superleuk! Mocht je de mails toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je altijd uitschrijven.