Mindfulness is hot. Niet gek als je ziet hoe duizelingwekkend hard het leven gaat. Er is zoveel te doen en dan is het heerlijk om even tot rust te komen. Leven met volle aandacht. Je helemaal op één ding richten. Even alles uitzetten. Geen drukte. Adem in, adem uit…

Je kunt van alles vinden van mindfulness, maar ik ontdekte laatst iets moois daarover. In de Bijbel nota bene! Verrassend en geweldig rustgevend. En als je ’t mij vraagt, rustgevender dan alle mindfulness-oefeningen bij elkaar.

Het gebeurde bij het lezen van Psalm 8. Een prachtig lied over Gods grandeur, geschreven door David. Deze stond een tijdens een wolkeloze nacht met zijn hoofd achterover naar boven te staren. Compleet onder de indruk. En zijn hart vulde zich met aanbidding voor de God achter die glanzende maan en twinkelende sterren. Hij barstte vervolgens uit in geweldige worship, beschreven in deze psalm. In het Engels staat het er zo mooi:

When I consider Your heavens, the work of Your fingers,

The moon and the stars, which You have ordained,

What is man that You are mindful of him,

And the son of man that You visit him?

Zie jij dat ook? God is mindful met ons bezig! Hij die de indrukwekkende hemellichamen met één woord maakte, denkt aan ons, mini-mensjes. Sterker nog, wij hebben Zijn volle aandacht. Want dat is mindfulness: je helemaal op één ding richten. Alles uitzetten. Geen drukte. Adem in, adem uit…

Het is eigenlijk de wereld op z’n kop. In plaats van zelf te proberen mindful bezig te zijn, mogen we een God dienen die Zijn volle aandacht op óns gericht heeft. Alle moeite die wij kunnen doen, ook voor Hem, verbleekt volledig als we zien wat God voor ons doet. Waar wij ons hoofd vol kunnen hebben van allerlei drukte, heeft Hij Zijn hoofd vol met ons. Mindful, met alle aandacht.

En dat geeft pas echt rust, lieve mama’s. Want wij hebben een plek in het hoofd onze eeuwige Vader. En in Zijn hart. Wat er dus ook gebeurt in ons leven, Hij denkt aan ons. Het is ongelofelijk bijzonder dat de God die het onmetelijke heelal schiep, intens met ons verbonden wil zijn. Zijn hoofd is er vol van. Dat is pas goede mindfulness!

Zullen we daarom vanavond even naar de sterren kijken, samen met onze kinderen? Vlak voor bedtijd, hen bij de hand nemen en even naar buiten lopen? En in verwondering omhoog turen, naar wat onze God maakte? En dan bedenken dat Hij aan ons denkt?

Want daar, hoog in de lucht, staat het in de sterren geschreven: Zijn liefde voor ons.

Deze column komt uit het E-book #Powertalks, met eerlijke en oprechte verhalen over moederschap die je gewend bent van Power to the Mama’s. Toegankelijke verhalen met een diepgaande boodschap.

Schaf het boek nu aan!

Tof dat je er bent!

Elke maandag bemoediging, inspiratie en een overzicht van de laatste blogs ontvangen?

 

Schrijf je in voor de Monday Maildate! 

 

Het is gelukt! Je ontvangt zo gelijk het e-book in je mailbox en maximaal 5 keer per maand onze Monday Maildate en Maildate Special. Superleuk! Mocht je de mails toch niet meer willen ontvangen, dan kun je je altijd uitschrijven.